MLINARIĆ POLUDIO NA NOVINARA ‘Ne stavljaj Blagu Zadru u svoja prljava, plaćenička usta!’

Foto: Cropix

Stipo Mlinarić Ćipe, vukovarski heroj i član Domovinskog pokreta žestoko se obračunao sa Markom Ljubićem koji se u posljednjoj emisiji Budnica na neugodan način dotakao njega i pokojnog hrvatskog heroja Blage Zadre.

“U emisiji “Budnica” Marko Ljubić me je uzeo u svoja plaćenička usta. Nisam ljut na njega, ja mu opraštam, ali uzeo je u svoja plaćenička usta Blagu Zadru.

I tu moram reagirati jer Blage nažalost više nema. Pokušao je svome gostu nametnuti pitanje i odgovor u stilu kako sam ja bio s Blagom Zadrom u ratu, a kako je Blago bio u HDZ-u i da ja govorim danas kako Blago ne bi bio u današnjem lijevom HDZ-u.

Ljubiću, ja sam za razliku od tebe dobro poznavao Blagu Zadru, stanovali smo vrlo blizu možda na kojih 500 – tinjak metara udaljenosti.

S njegovim sinom Robertom sam generacija, klikerali smo se zajedno, išli u školu zajedno i na kraju i ratovali zajedno. Za razliku od tebe koji si bio stariji i od Roberta i od mene pa se nisi priključio u rat. Blagu Zadru svatko u Hrvatskoj može spomenuti kao mjernu jedinicu za čestitost, poštenje, vjeru, hrabrost i ljubav prema domovini.



Ja ga spominjem samo u tim prigodama, a današnji HDZ nema ništa od Blaginog HDZ-a. Znam da Blago ne bi bio na vlasti 20 godina u RH a njegovi vojnici da leže poubijani i ne pronađeni po slavonskim njivama. Znam da Blago Zadro ne bi sjedio u koaliciji s Miloradom Pupovcem dok se ne pronađe zadnji nestali branitelj”, napisao je Ćipe i nastavio u istom tonu:

“Ti to ne znaš jer nisi ga poznavao jer si se skrivao i čekao da vidiš tko će pobijediti u ratu. Ti njegovo ime u svoja plaćenička prljava usta ne bi trebao stavljati jer ga prljaš. Ja kada ga spominjem samo govorim kakav je bio. Ja ga stavljam u istu rečenicu s blaženim Alojzijem Stepincem jer znam koliko ga je Blago cijenio. Ti to ne znaš jer si ga video samo na slici. Ljubiću ja sam se njemu stavio na raspolaganje još od” krvavog Uskrsa” 1991. godine. Moj pokojni brat i ja smo bili s njim od početka pa sve dok nije poginuo u Kupskoj ulici.

I tada sam bio tamo. Za razliku od tebe. Ljubiću bio sam u krvavom ratu 200 dana, nakon toga sam bio 270 dana u logoru i nakon svega ružnoga što sam u životu prošao nikada nisam stavio kap alkohola u svoja usta. Za razliku od tebe! Sjetit ćeš se ti da sam te prošle godine u 12 mjesecu vozio pijanog iz Sesveta u hotel Dubrovnik.

Kada si jedva isteturao van iz auta mene je tjeralo na povraćanje od silnih alkoholnih para koje si za sobom ostavljao. Isti osjećaj imam kada gledam tvoj “talk show”. Predlažem ti da taj svoj “show”, u kojem si plaćen da pljuješ samo po Škori kojeg si donedavno podržavao, preimenuješ u “Bludnica”. Bolje opisuje namjeru i tvoj prevrtljivi, plaćenićki karakter”, objavio je Mlinarić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI