MOGU LI ANTIFAŠISTI POMIRITI PLENKOVIĆA I MILANOVIĆA? Nije naše da se miješamo u njihove odnose i suradnju ili nesuradnju, slaganje ili neslaganje, no…’

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske Franjo Habulin je prije obilježavanja Dana antifašističke borbe komentirao činjenicu da u Brezovicu dolazi čitav državni vrh.

Rijetka je prilika da predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković zajedno nazoče nekom događanju, s obzirom na to da su već mjesecima u žestokoj svađi.

Mogu li stoga antifašisti i NOB pomiriti predsjednika i premijera?


“Mislim da nije naše da se miješamo u njihove odnose i suradnju ili nesuradnju, slaganje ili neslaganje, no ako će susret njih dvojice u Brezovici pomoći da se ide u tom pravcu, da ne bude nekih razmimoilaženja, meni će biti drago”, rekao je Habulin za N1.

Dodao je da bi poruka današnjeg Dana antifašističke borbe trebala biti da se Hrvatska mora suočiti s prošlošću te ne smije živjeti u prošlosti, jer takav život ne nudi budućnost.Odgovorio je i na pitanje bi li njihove prostorije ponudio i predsjedniku Zoranu Milanoviću kao privremenu ured bivšeg predsjednika, kao što je bio slučaj sa Stjepanom Mesićem.

Na to je pitanje odgovorio diplomatski.

“To je bila specifična situacija u kojoj je bio Mesić, on tamo ne boravi, mislim da u budućnosti ne bismo smjeli imati takvu situaciju i da će svaki predsjednik, nakon što napusti Pantovčak, imati svoje mjesto”, kazao je Habulin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI