‘MOJ CIJELI ŽIVOT JE TEŽAK, ALI OD BORBE NE BJEŽIM!’ Izbornika još nikad nismo vidjeli ovakvoga, emotivno se slomio na pressici

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezntacija vratila se u našu bazu u Rovinj nakon jučerašnjeg remija protiv Češke 1:1. Poraza nas je spasio Perišić a sad nam za prolaz skupine igra samo pobjeda protiv Škotske, domaćina Eura koju još nismo pobijedili.

Zlatko Dalić obratio se novinarima na redovnoj konferenciji dan nakon te utakmice, raspoloženje je puno drugačije nego što je bilo prije tri godine u Rusiji.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

“Moja cijela karijera, moj put, moj život je težak, ali ja od te borbe ne bježim, ne bježim niti od odgovornosti.”, rekao je na početku Dalić i dodaje:

Nije Hrvatska kakvu je zamišljao

“Dojam? Naravno da nisam sretan ni zadovoljan niti se osjećam komforno. Nije Hrvatska kakvu sam zamišljao i htio. Ne igramo dobro. Nije ono što sam mislio, što je bila ideja kad sam počeo pripreme, ali dobili smo zadnju šansu da popravimo to u zadnjem kolu grupne faze i pobjedom se plasiramo dalje.”, kaže Dalić.



“Samo o tome moramo razmišljati, podići atmosferu koliko možemo i biti pozitivni. Ali jako dobro sam svjestan da ovo nije Hrvatska kakvu ja želim. Neću tražiti krivce pojedinačno niti mi je to posao. Nismo kompaktni, pogotovo to nismo bili u prvom poluvremenu. Jako loše ušli smo u utakmicu. Sedam, osam igrača došlo je nakon ozljeda iz klubova i nismo se uspjeli složiti. Ideja mi je bila potpuno drugačija. Loše prvo poluvrijeme, protivnik je bio brži na lopti, ali nisu nam složili šansu. Dobili smo gol iz penala koji po meni uopće nije bio.”, kaže Dalić i  još pojašnjava:

“Lovren nije imao namjeru udariti igrača, nego skakao na loptu kao što i inače skače. Nakon toga imali smo šansu Rebića, ranije i onaj korner za Perišića. U drugom poluvremenu bili smo bolji, ali ne dovoljno za pobjedu. Česi su imali taj penal, a nama se nije vratilo kroz zicer.”

Na pitanje gdje je po njemu sada Hrvatska…

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

To nije Hrvatska koja ohrabruje!

“To nije Hrvatska koja ohrabruje, kakva bi trebala biti. Mi nismo sad na nivou, ali imamo šansu popraviti se u utorak i pobjedom bismo išli dalje. Ali nemamo puno stvari za koje se baš možemo uhvatiti. Sad smo u borbi za najboljih 16.”

Zna i gdje je problem:

“Jučer je protivnik trčao više od nas i to dosta. Rezultat je taj koji ti stvara atmosferu, nama to treba. Na fizici se ne može više poraditi, nemamo što, ali psihički se moramo dići.”

Možda će pomoći što ćemo igrati u 21 sati. Možda će biti lakše – kondicijski…

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI