MOJE JE PRAVO DA VIŠE NE NOSIM MASKU: Gradonačelnica Supetra podijelila zanimljiv status, odmah joj stigli brojni komentari

Facebook

Ivana Marković, SDP-ova gradonačelnicu grada Supetra na otoku Braču, na svojem je Facebook profilu objavila status da više neće nositi masku.

“S obzirom da je pravo izbora cijepiti se ili ne, ja koja sam cijepljena, smatram da je onda moje pravo da više ne nosim masku”, piše.

Kaže da ne želi nositi masku zbog onih koji se ne žele cijepiti “jer je to njihov izbor”, navodi gradonačelnica.


“Smatram da sam sa tim što sam primila cjepivo učinila puno više da zaštitim sebe, svoju obitelj, prijatelje i ljude oko sebe i više ne želim da nosim masku i provodim mjere radi onih koji ne žele da se cijepe jer je to njihov izbor. Ok, poštujem to. Ali isto tako ako je izbor cijepiti se ili ne moj izbor je život bez maska i mjera jer s tim prvenstveno štitim one koji nisu cijepljeni”, piše u njezinom statusu.

“Cjepiva ima dovoljno, svatko se može cijepiti i zaštititi sebe stoga moje nošenje maske i provođenje mjera je komoditet svih ovih što se ne žele cijepiti. Sorry ali ja više radi toga ne želim nositi maske niti provoditi mjere”, napisala je Ivana Marković.Gradonačelnica je na društvenoj mreži podijelila svoje mišljenje te su i drugi podijelili svoje u komentarima. Dok se neki slažu s njezinom odlukom, drugi to ne prihvaćaju.

“Ja vas sve molim, ali baš sve da se suzdržite ovakvih izlaganja i pametovanja”, poručio je jedan pratitelj, a i mnogi su uzeli priliku da pojasne kako se cijepljenjem ne stječe potpuna sigurnost od zaraze virusom već se stječe imunitet te da cijepljena osoba i dalje može biti prenositelj zaraze, stoga je bitno, dok ne steknemo kolektivni imunitet, nositi masku i biti uzor drugima, poručuju joj mnogi u komentarima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI