MORH MOLI GRAĐANE ZA STRPLJENJE I RAZUMIJEVANJE: ‘U provedbi redovitih letačkih aktivnosti može se očekivati probijanje zvučnog zida’

Foto: HRZ / D. Vujević

Iz Ministarstva obrane (MORH) u srijedu su objavili kako će “u okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila, u srijedu od 10 do 13 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida”.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10 tisuća do 14 tisuća metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te MORH moli građane za strpljenje i razumijevanje.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI