MORH NIJE DUGO ČEKAO ZA ŽESTOKU REAKCIJU! ‘Milanović javno i otvoreno vrijeđa, umjesto da rješava probleme’

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministarstvo obrane reagiralo je novim priopćenjem u kojem se osvrće na predsjednika Republike Zorana Milanovića i njegove najnovije izjave.

Reagiranje Ministarstva obrane prenosimo u cijelosti:

“Unatoč više zamolbi, Ured predsjednika Republike Hrvatske i dalje ne poštuje Zakon o obrani te zahtjeve za korištenje vojnih resursa i dalje upućuje direktno načelniku Glavnog stožera, a ne po Zakonu o obrani prema kojem Ured Predsjednika zahtjev treba slati kabinetu ministra obrane nakon čega ministar donosi Odluku koju potom šalje načelniku Glavnog stožera na postupanje.


U slučaju potpore za odlazak u Vatikan Predsjednik Republike zatražio je preko načelnika Glavnog stožera potporu, vozila i pripadnike Hrvatske vojske. Ministar se u ovom, kao i u svakom drugom slučaju mora ponašati odgovorno prema proračunu Ministarstva obrane na što ga kao čelnu osobu ministarstva obvezuje Zakon o fiskalnoj odgovornosti.

Umjesto zahtjeva koji vodi prema zakonitom rješenju problema ponovno smo, po tko zna koji put, dobili javne uvrede.Ministarstvo obrane zaključuje da postupa u skladu sa Zakonom o obrani, a to moraju poštivati i Ured predsjednika Republike Hrvatske i Glavni stožer Oružanih snaga”, stoji u reagiranju iz MORH-a.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI