MOST IDE DO KRAJA: ‘Samo Hrvatski sabor može donositi takve propise’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je Božo Petrov u utorak objavio kako će Most prikupljati potpis za referendum protiv covid potvrda, o tome se na svom Facebooku u srijedu oglasio Nikola Grmoja kazavši kako idu do kraja.

“Nakon naše najave referendumske inicijative ustavni stručnjaci potvrđuju da je Stožer odlukom o obveznom testiranju necijepljenih u potpunosti zamijenio Hrvatski sabor kao najviše predstavničko tijelo.

Kažu kako u članku 47. Zakona na koji se Vlada poziva nema nijedne odredbe koja bi Stožeru davala ovlast da općim propisom regulira obvezu testiranja samo za određene kategorije građana, samo za određene službe, samo za određene prostore, samo za određene djelatnosti itd.” i slažu se da samo Hrvatski sabor može donositi takve propise koji u velikoj mjeri ograničuju prava i slobode građana, ali ih i diskriminiraju.


Osim toga na koalicijskom sastanku vladajuće većine ministar Malenica je potvrdio da su covid potvrde na razini preporuke, a ne pravila kojeg bi pod prijetnjom kazne morali poštivati svi.

Dakle, ne samo da pada u vodu Plenkovićev nalog da se kazni našeg Mira Bulja i ostale dužnosnike koji ne žele dijeliti građane nego nitko od građana ne može biti sankcioniran zbog nepoštivanja ove preporuke Stožera.Tek smo najavili referendum, a već su se počeli povlačit, ali mi svakako idemo do kraja”, napisao je Grmoja.

Na konferenciji za novinare rekli su kako im informacije s terena govore da imaju veliku potporu građana.

“Ponavljam ovo što je Marin istaknuo, pozivam ljude da nam se pridruže”, poručio je Grmoja.

“Svaki dan smo s građanima na terenu. Govore nam da su se cijepili jednom i da su mislili da je to to. Na kraju ispada da se ponovno moraju cijepiti. Sloboda je nešto što oni cijene”, rekao je Marin Miletić.

“Liječnica nam je rekla kako je na posao dolazio kolega koji je šmrcao i tako dalje, na kraju je ispalo da je on zaražen, a nije se morao testirati jer je cijepljen”, dodala je Marija Selak Raspudić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI