MOST O IZVANREDNIM IZBORIMA U SPLITU: ‘Imat ćemo svojeg kandidata i uskoro ćemo objaviti njegovo ime’

Foto: Miranda Cikotic/Pixsell

Most je u srijedu poručio kako će na izvanrednim izborima u Splitu imati svog kandidata za gradonačelnika, a gradska vijećnica Nezavisne liste Ramljak-Mamić Branka Ramljak neće sudjelovati na tim izborima.

“Mi ćemo imati svojeg kandidata za gradonačelnika Splita koji će biti iz našeg najužeg tima i uskoro ćemo objaviti njegovo ime,” izjavio je novinarima Mostov gradski vijećnik Josip Markotić.

Inače, Most ima tri vijećnika u Gradskom vijeću. Markotić je kazao da su sve troje vijećnika danas podnijeli ostavke i ovjerili ih kod javnog bilježnika.

Branka Ramljak kazala je kako dvoje vijećnika te liste neće podnositi ostavke jer će se i bez njihove ostavke moći dostići broj od 16 ostavki vijećnika, koliko je, od ukupno 31 vijećnika, potrebno za natpolovičnu većinu da se raspusti splitsko Gradsko vijeće i organiziraju novi izbori.

“Ne mogu to prihvatiti ne zato što ne bih htjela, nego sam gradska vijećnica i dio sam ove političke garniture i ne bi bilo korektno i moralno da prihvatim ulogu povjerenice Vlade RH. U vrijeme kada sam bila vladina povjerenica, to je za mene bilo kvalitetno razdoblje”, kazala je Ramljak o ponudi da bude povjerenik Vlade.



SDP-ov  gradski vijećnik Davor Matijević rekao je da će dvoje SDP-ovih gradskih vijećnika podnijeti ostavke na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Gradska vijećnica platforme Možemo! Tamara Visković također je podnijela ostavku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI