MOST-ovci KOMENTIRALI ODLUKU USTAVNOG SUDA: ‘Institucije su potpuno okupirane od vladajuće klike, a Ustavni sud je marioneta HDZ-a’

Tomislav Kristo/Cropix

Nije trebalo dugo čekati da se oglase iz MOST-a nakon što je u ponedjeljak Ustavni sud oba referendumska pitanja proglasio neustavnim.

MOST-ovci su na Facebooku napisali:

“Ustavni sud već je probijanjem zakonski propisanog roka za ocjenu ustavnosti naših referendumskih pitanja pokazao da su bili pod ogromnim pritiskom vladajućih da ih sruše.

Na kraju su očito morali popustiti pod pritiskom mimo svih pravila pravne struke.

No, ovo nije samo kapitulacija Ustavnog suda nego i kapitulacija HDZ-a koji je razotkrio se ne usudi ni usred ljeta čuti mišljenje građana o njihovom upravljanju pandemijom.



Istjerali smo ih na čistac pa je sada i zadnjem naivcu jasno da su hrvatske institucije porobljene.

Probili su prvo zakonski rok, a nakon toga srušili ustavotvorno pitanje koje je ustavno neoborivo.

Time nisu pogazili nas već volju 400 tisuća građana koji su pokazali da žele referendum o Stožeru i upravljanju epidemijom.

Potvrdilo se da su institucije potpuno okupirane od vladajuće klike i da je Ustavni sud marioneta HDZ-a koji ga je iskrojio pa se danas moraju sramotiti i donositi ustavnopravnu besmislicu da bi udovoljili političkom nalogu.

Pokušali smo sve unutar institucionalnog okvira.

Sad se pokazuje da je on u potpunosti kontroliran i da je jedino što preostaje rušenje HDZ-a s vlasti.

Neka građani dobro zapamte današnji dan i sramotu i reagiraju na izborima. HDZ je ovime razotkrio koliko je slab i koliko se boji vlastitih građana!

Ako pokušaju ponoviti igru na jesen, znat ćemo reagirati. Građane nećemo ostaviti na vjetrometini!

Preduvjet za oslobođenje naših institucija je saznanje da su one okupirane! Danas je to jasno svakom građaninu RH”, ističu u MOST-u.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI