MOST POKREĆE SLUŽBENU PROCEDURU: ‘Željka Komšića treba proglasiti personom non grata u Hrvatskoj’

Foto: Antonio Balic / CROPIX

Iz stranke MOST objavili su da službeno pokreću proceduru da se Željka Komšića proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, objavili su na svom Facebooku.

“Klub zastupnika MOST-a upućuje zaključak u saborsku proceduru kojim se obvezuje Vlada i Ministarstvo vanjskih da Komšića proglasi nepoželjnim/personom non grata u Republici Hrvatskoj.

Mnogi su to zazivali i najavljivali, ali vrijeme je da se to konačno i pokrene kroz formalnu proceduru”, napisali su MOST-ovci na svojoj službenoj stranici na Facebooku.

Zaključak je potpisao predsjednik stranke Božo Petrov i predsjednik kluba zastupnika MOST-a u Hrvatskom saboru.

“Sukladno članku 10. Ustava RH, ovim zaključkom se obvezuje Vlada RH da u Republici Hrvatskoj proglasi nepoželjnim Željka Komšića zbog sustavnog uzurpiranja prava Hrvata u Bosni i Hercegovina na način da aktivno sudjeluje u izbornom inženjeringu, s kojim se nelegitimno postavlja na položaj predstavnika hrvatskog naroda pomoću glasova drugog naroda u Bosni i Hercegovini. Vladu RH se podsjeća kako je Republika Hrvatska jedan od jamaca Daytonskog mirovnog ugovora, te stoga ima dodatnu obavezu skrbiti o pravima Hrvata u Bosni i Hercegovini koja su zajamčena istim ugovorom”, piše u zaključku Kluba MOST-a.Facebook Comments

Loading...
DIJELI