MOST TRAŽI OSTAVKU VLADE! ‘Ova Vlada je svojim nečinjenjem, inertnošću i bahatim stavom ‘lako ćemo’ uspjela ‘prokockati novac’ namijenjen obnovi Zagreba’

Izvor: Patrik Macek / pIXSEL

“Cjelokupna Vlada na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem mora dati ostavku i to nakon što je Europska komisija odbila produljiti rok RH za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti za obnovu Zagreba, kroz sanaciju posljedica potresa”, mišljenje je Mostovih saborskih zastupnika.

U priopćenju su naveli kako je “ovo debakl jer, iako se premijer Plenković hvalio kako će on lako produljiti rok samo jednim pozivom Ursuli von der Leyen, očito je da je jako pogriješio i krivo procijenio situaciju. Stoga, više nije više dovoljno da ode ministar Horvat. Cijela nesposobna Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem mora otići”.

Oni smatraju kako se ne može prijeći preko činjenice da je ova Vlada svojim nečinjenjem, inertnošću i bahatim stavom “lako ćemo” uspjela “prokockati novac” namijenjen obnovi Zagreba.

Iz Mosta su uvjereni kako se time samo dodatno potvrđuje činjenica da je projekt obnove Zagreba i Banovine nakon potresa zapravo propao projekt.

“Na Banovini u aranžmanu države nije obnovljena nijedna kuća, dok je više od tridesetak objekata izgrađeno u privatnoj inicijativi”, piše u priopćenju.Ironično su se osvrnuli na “sposobnost” premijera Plenkovića, njegove “briselske veze” te kadroviranje u kojem je upravo on izabrao ministra graditeljstva Darka Horvata i ostale članove Vlade, za koje navode da se iz dana u dan “osipaju novootkrivenim korupcijskim skandalima i aferama”.

Inače, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u četvrtak je opovrgnula kako je Europska komisija odbila zahtjev Hrvatske da joj se produlji rok za korištenje europskih sredstava za obnovu od potresa, jer to službeni Zagreb nije ni tražio.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI