MOSTARCI BIRAJU NJEGOVA NASLJEDNIKA: Prvi gradonačelnik nakon rata

Godinama Mostarom rukovodi Ljubo Bešlić čovjek koji bi nakon što se održe lokalni izbori nekome od svojih nasljednika trebao predati ključeve grada koji je obilježio njegov život i njegovu političku karijeru.

Bešlić je rođen u gradu na Neretvi u kojem je završio osnovnu i srednju školu, a potom i Strojarski fakultet. Jedno je vrijeme radio kao profesor u mostarskoj Srednjo strojarskoj školi, a zatim u grafičkom poduzeću Rade Bitanga. Mostarci ga pamte i kao uspješnog rukometaša, ali i kao aktivnog sudionika Domovinskog rata. Bio je pripadnik HVO-a, a nakon što je ratna etapa završila Bešlić odlazi na školovanja u Nato u Bruxelles provođenje redukcije naoružanja.

Potom postaje član radne skupine koja je radila na ustroju Ministarstva obrane Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon ustroja ministarstva nastavio je raditi u istom u Sarajevu na mjestu načelnika Tehničkog odjela u Sektoru logistike. Nakon što je godinu dana bio mostarski dogradonačelnik sredinom prosinca 2004. godine preuzima gradonačelničku funkciju u tome gradu.

Godinama Mostarom rukovodi Ljubo Bešlić čovjek koji bi nakon što se održe lokalni izbori nekome od svojih nasljednika trebao predati ključeve grada koji je obilježio njegov život i njegovu političku karijeru.

Bešlić je rođen u gradu na Neretvi u kojem je završio osnovnu i srednju školu, a potom i Strojarski fakultet. Jedno je vrijeme radio kao profesor u mostarskoj Srednjo strojarskoj školi, a zatim u grafičkom poduzeću Rade Bitanga. Mostarci ga pamte i kao uspješnog rukometaša, ali i kao aktivnog sudionika Domovinskog rata. Bio je pripadnik HVO-a, a nakon što je ratna etapa završila Bešlić odlazi na školovanja u Nato u Bruxelles provođenje redukcije naoružanja.Potom postaje član radne skupine koja je radila na ustroju Ministarstva obrane Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon ustroja ministarstva nastavio je raditi u istom u Sarajevu na mjestu načelnika Tehničkog odjela u Sektoru logistike. Nakon što je godinu dana bio mostarski dogradonačelnik sredinom prosinca 2004. godine preuzima gradonačelničku funkciju u tome gradu.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI