MOSTOV GRMOJA SE BAŠ NE SLAŽE S TIM: Opet je napao Zlatu Hrvoj-Šipek, a jednu stvar vidi potpuno drugačije!

screenshot

Sutra će MOST krenuti u prikupljanje potpisa za referendum a ostaje vidjeti a hoće li Ustavni sud prihvatiti njihova referendumska pitanja kao valjana.

Također je napomenuo kako je sastav Ustavnog suda sastavljen trgovinom unutar Hrvatskog sabora između HDZ-a i SDP-a.

”Siguran sam da ako skupimo velik broj potpisa, tada će i stav Ustavnog suda i stav vladajuće većine prema našim referendumskim inicijativama sigurno biti drugačiji. Pozivam sve građane da nam se pridruže”.

Podršku velikom prosvjedu protiv Covid potvrda koji se nedavno održao u Zagrebu  pružili su i članovi Mosta. Organizatori prosvjeda su uhićeni, jer su, kako kaže policija, poticali na terorizam.

”Ja nisam čuo nikakve pozive na terorizam ili bilo što takvo. Znam da su na prosvjedima koji su bili na Markovom trgu policajcima dijelile ruže, tako da bilo što nasilno ili što bi išlo u smjeru rušenja institucija ove države, mi to ne možemo podržat. Zato smo i krenuli s referendumom, želimo nezadovoljstvo koje je očito i koje postoji, kanalizirati kroz institucije, na demokratski način”, rekao je saborski zastupnik Nikola Grmoja u RTL-u Danas.”Podsjećam vas da je ministar Božinović rekao da Hrvatska neće uvoditi COVID potvrde, na kraju su ih uveli. Zato je važno da  građani na referendumu kažu dosta tim suludim, represivnim mjerama koje uz to nemaju nikakvog smisla”, kazao je Grmoja.

Naveo je primjer prema kojem se može u kafiće, kockarnica i shopping centre može bez COVID potvrde i maske, a u knjižnicu u koju ide jako malo ljudi se ne može bez COVID potvrde.

”Hvalimo se da je Hrvatska zemlja znanja, ili da bi barem trebala biti zemlja znanja, a naši studenti moraju plaćati testiranje, dok njihovi profesori ne trebaju. Ove mjere zasigurno ne pridonose zaustavljaju širenja zaraze, nego pridonose tenzijama u društvu, koje nažalost mogu dovesti i do nasilja. To je zadnje što bismo mi htjeli, zato želimo sve nezadovoljstvo kroz institucije na referendumu usmjeriti u pravom smjeru”, kazao je Grmoja.

Zlata Hrvoj Šipek ipak ostaje na dužnosti i preživjela je saborsko glasanje, Grmoja je prokomentirao kako su vladajući vladajući, a oporba je oporba. Tvrdi kako su postojali HDZ-ovci koji su im govorili da je Hrvoj Šipek neobranjiva, ali kako je u HDZ-u stranačka stega jača od vlastite savjesti.

”Prekršeno je niz hrvatskih zakona, uredba o europskom javnom tužitelju, jer DORH laže kad kaže da je trebao predati samo one predmete u kojima su se vodili izvidi. Pročitajte uredbu pa ćete vidjeti da sve informacije koje su vezane uz muljaže oko europskih fondova sva naša tijela trebaju predati OLAF-u. To se nije dogodilo. Osim toga, glavna državna odvjetnica je lagala pred Hrvatskim saborom na dva moja pitanja”, naglasio je Grmoja.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI