MOSTOV ZASTUPNIK U SABOR DONIO LITRU ULJA PA ZAGRMIO: ‘U BiH je tri kune jeftinija litra goriva’

Patrik Macek/PIXSELL

Na sjednici Hrvatskog sabora u srijedu raspravlja se o rastu cijena goriva, a performans je izveo Mostov Miro Bulj.

On je za govornicu donio litru ulja i rekao kako je ona “prije nekoliko dana bila 100 posto skuplja, a nitko od vladajućih nije reagirao”. Osim toga, sa saborske govornice pozvao je vladajuće da se pozabave rastom cijena, posebice cijena goriva.

“Nisu krivi naši građani što u Hrvatskoj nitko ne kontrolira marže trgovcima, a država se ne želi odreći trošarina. Marže su sto posto veće nego proteklih godina, trgovcima naftom”, rekao je Bulj.


Dodao je da su hrvatski gospodarstvenici u mnogo težoj situaciji od primjerice poslodavaca u Austriji te da neće moći podizati plaće radnicima zbog toga što “država pogoduje i ne kontrolira maržu, a trošarina se ne odriče”.

Zapitao se “do čega će to dovesti”? Odmah je odgovorio kako će “biti više onih bez električne energije u stanovima.“Ove godine HEP-u treba naložiti, Vlada ima obvezu, da se ne isključuje struja dok traje zima. Vjerujte mi da je problem, trenutno veći od besmislenih covid mjera. Ovo je puno opasniji problem, siromaštva, beskućnika”, istaknuo je Mostov saborski zastupnik.

Ponovno se osvrnuo na litru ulja koju je donio sa sobom te rekao da “nitko ništa ne poduzima”.

“Kažu danas će biti Gospodarsko-socijalno vijeće. Pa kad je ova litra ulja bila sto posto skuplja prije nekoliko dana, pa gdje je tada bila vlada da pozove GSV, kolega Bačiću”, obratio se Bulj i saborskom kolegi HDZ-ovcu.

Na kraju je zavapio da mjere moraju biti promptne te kako ih “ne može netko koristiti za bogatiti se”.

“Ne može biti nekontrolirana marža trgovcima. U BiH je tri kune jeftinija litra goriva, na sto litara, znači 300 kuna”, zaključio je Bulj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI