MOSTOVCI DEMONSTRATIVNO IZAŠLI IZ SABORNICE! Poručili kako ‘ne žele nazočiti daljnjem valjanju u blatu sukoba interesa i korupcije’

Screenshot/Youtube

O prijedlogu Odbora za informiranje, informatizaciju i medije da se kandidata Roberta Šveba imenuje ravnateljem Hrvatske radiotelevizije glasalo se u srijedu u Hrvatskom saboru.

Osim toga, na sjednici će se govoriti i o predloženim izmjenama Zakona o obnovi nakon potresa radi ubrzanja obnove.

Podsjetimo, zastupnici oporbe još su se 14. listopada okupili za govornicom te opstruirali početak rasprave o izboru Roberta Šveba za glavnog ravnatelja HRT-a.

Sjednica Sabora u srijedu je započela odmah, ali je bilo nekoliko zahtjeva za stankom.

Prvi je stanku zatražio Vilim Matula u ime Zeleno-lijevog bloka, a nakon njega i Nino Raspudić.



“Mi iz MOST-a, kao i oporba, smo učinili sve da spriječimo ovakav izbor. Apeliram na poštene ljude na HRT-u da se usprotive. Tražim stanku kako bismo u miru mogli napustiti mi iz kluba ovu sjednicu, ne želimo ni fizički nazočiti daljnjem valjanju u blatu sukoba interesa i korupcije”, rekao je Raspudić.

Pritom je pozvao cijelu oporbu da učini isto. Zastupnici MOST-a izašli su iz sabornice.

“Došao iz Sinja da odeš, a kad si trebao nije te bilo”, dobacila je Anka Mrak Taritaš zastupniku Miri Bulju dok je izlazio.

Krešo Beljak tražio je stanku koju je obrazložio da želi “upozoriti kolege zastupnike”.

“Kako bi se konzultirao te kako bi upozorio sve kolege na brojne apele koje sam dobio u proteklih nekoliko dana od sadašnjih i bivših djelatnika HRT-a. Moram reći da mi se obratio doajen televizije koji me zamolio da spriječim ovo imenovanje”, rekao je Beljak.

Stanku je zatražio i Stephen Nikola Bartulica iz Domovinskog pokreta koji je “apelirao na vladajuću većinu da razmisli što radi”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI