Mrak-Taritaš o prozivkama u Bujici: Crnokošuljaški marševi su prošlost

Borna Filic/PIXSELL

Iz dokumenata objavljenih u Bujici proizlazi da je donijela cijeli niz spornih odluka o obnovi kuća stradalim mještanima Gunje, Rajeva Sela

HNS-ova kandidatkinja na izborima za Grad Zagreb Anka Mrak-Taritaš oglasila se na svom Facebook profilu vezano uz nedavne prozivke u Bujici i sporne dokumente iz kojih proizlazi da je donijela cijeli niz spornih odluka o obnovi kuća stradalim mještanima Gunje, Rajeva Sela i drugih poplavom pogođenih područja.

Njezin status na Facebooku prenosimo u cijelosti.

“Obzirom su me i razni glasnogovornici krajnje desnice počeli prepoznavati kao prvo lice promjene u Gradu Zagrebu, u kojem se nakon 04.06.2017. više neće moći održavati crnokošuljaški marševi, odlučili su tako ocrniti i jedan od najvažnijih projekata mojeg mandata, a to je obnova županjske Posavine.

Ovim putem želim reći da sam iznimno ponosna na sve što sam učinila za naše sugrađane na poplavljenim područjima, kao i svi naši građani koji su u toj nesreći pokazali solidarnost i veliko srce. Vezano za sam projekt obnove želim naglasiti kako je cijeli proces bio javan, otvoren i transparentan.

Redovito su se održavale koordinacije i o svemu obavještavana javnost. Nadljudskim naporima obnovljene su škole kako bi djeca mogla redovito započeti novu školsku godinu, zatim sve zgrade javne namjene, a glavnina zgrada stambene namjene obnovljena je i dovršena do 15. kolovoza 2015. Za odabir izvođača proveden je postupak javne nabave.Svi koji su zadovoljili elemente natječaja dobili su posao. Od 22 prijavljena poduzeća 19 je radilo, a 3 nisu bila spremna raditi budući nisu imali ni sredstva ni radnike. Što se tiče cijene radova odbačena je najviša i najniža te odabrana srednja cijena po kojoj su radile sve građevinske tvrtke. Obnova zgrada je omogućila da se većina obitelji vrate na svoju djedovinu i nitko se zbog poplave nije odselio iz županjske Posavine”, napisala je Mrak-Taritaš.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI