Mrak-Taritaš: ‘Sjeverna Koreja radi iskorake, a nama je zabranjeno govoriti’

screenshot

GLAS-ova zastupnica Anka Mrak-Taritaš upozorila je danas u Saboru da su vladajući u Skupštini Grada Zagreba prošli tjedan zabranila oporbi da govori o spornim radovima na Trgu žrtava fašizma.

Podsjeća da je u Zagrebu na vlasti ista koalicija kao i u Saboru. Oporba je dobila obrazloženje da ne smije govoriti jer je tamo navodno sve dobro odrađeno. Oporba je, kaže Mrak Taritaš, šutila za govornicom.

“Postoji opasnost nakon utakmica da Hrvatska ostane jedina država koja predstavlja afrički kontinent na svjetskom prvenstvu. Sjeverna Koreja radi iskorake, a nama je zabranjeno govoriti”, kaže Mrak-Taritaš.

Upozorava da je 200 tona bračkog kamena  zamijenjeno i odvezeno. Na Trgu žrtava fašizma je i sjedište HDZ-a, kaže Mrak-Taritaš i poručuje kolegama iz HDZ-a da moraju biti svjesni trajne devastacije.

“Sve što se događa u Skupštini ima posljedice. Po prvi puta nam je zabranjeno govoriti, jer smo htjeli govoriti o devastaciji, da će vladajući žmiriti na sve što se dešava zbog ruke Milana Bandića. Demokraciju treba razvijati, ali u demokraciji ne možete nekom oduzeti pravo da govori”, zaključila je predsjednica GLAS-a.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI