Mrsić: ‘Današnji potez Vlade je dokaz da je Pavić svjesno obmanjivao javnost trošeći milijune na propagandne spotove!’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mirando Mrsić (Demokrati) pozvao je u četvrtak Marka Pavića, bivšeg ministra rada i mirovinskog sustava, a sadašnjeg ministra regionalnog razvoja i fondova EU, da podnese ostavku jer je svjesno obmanjivao javnost o održivosti mirovinskog sustava.

“Očekujem da će ministar Pavić do kraja dana podnijeti ostavku jer je Vlada danas potvrdila da inicijativa „67 je previše“ nije „opasna destabilizacija mirovinskog sustava“ kako je ministar Pavić tvrdio u ožujku ove godine.” Komentirao to je predsjednik Demokrata Mirando Mrsić osvrćući se na Vladino prihvaćanje svih zahtjeva inicijative „67 je previše“ .

“Milijuni kuna su potrošeni na promotivnu kampanju kojom je tadašnji ministar rada Pavić plašio građane zbog zahtjeva sindikata okupljenih u inicijativu „67 je previše”. Sindikalni referendum rezultirat će ili smanjenjem mirovina ili novim zaduživanjem naše djece. To je govorio Pavić prije ljeta! Danas Pavić šuti! Današnji potez Vlade je dokaz da je Pavić svjesno obmanjivao javnost trošeći milijune na propagandne spotove! Milijuni kuna su bačeni u vjetar, a Vlada je danas javno stala protiv dojučerašnjeg ministra rada. Zato očekujem ostavku Pavića do kraja dana “, naglasio je Mrsić danas u Saboru.

“Postavljam pitanje i ministru rada Aladroviću, koji je Paviću držao svijeću dok je obmanjivao hrvatsku javnost, zašto ste digli ruku za ovaj prijedlog Vlade ako su zahtjevi sindikata destabilizirajući? Ne tako davno ste tvrdili da su zahtjevi opasni. Što se to promijenilo danas? “

Mrsić je napomenuo da je postigao dogovor sa sindikatima dok je bio ministar oko dobi odlaska u mirovinu, ali su taj dogovor Plenković i Pavić uništili kako bi se dodvorili briselskim birokratima. „U najvećoj krizi, u pustoši koju smo zatekli u proračunu nakon HDZ-a 2011., nismo smanjili mirovine i imali smo socijalni dijalog s partnerima. Vi to danas nemate. Vi ste krivi. Vi i vaši poslušni briselski dečki za trošenje milijuna kuna za uvjeravanje građana kako su zahtjevi inicijative „67 je previše“ štetni, da bi ih danas sve prihvatili, napomenuo je Mrsić. 



Mirovinski sustav će doživjeti kolaps zbog sve većih povlaštenih mirovina kojima kupujete glasove, a ne zbog rada do 65. ili 67.! Zbog bujanja braniteljskih mirovina i ostali povlaštenih mirovina. Ali nemate hrabrosti dirnuti u osinje gnijezdo povlaštenih mirovina u Hrvatskoj! ” rekao je Mrsić i nastavio:

„Pozivam sindikate da inzistiraju na održavanju referenduma. Već vas je HDZ prevario oko potpisa za raspisivanje referenduma oko Zakona o radu, prevarit će vas opet ako odustanete od svojih zahtjeva. Neka građani izađu na referendum i pokažu što misle o ovoj najnepodobnijoj Vladi i premijeru, od samostalnosti Hrvatske.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI