MUKE PO MESARIMA! Neki razmišljaju o povlačenju mljevenog mesa iz prodaje

screenshot

Kako bi pomogli građanima, poduzetnicima, ali i institucijama, Vlada je ograničila cijene devet proizvoda, među kojima su četiri mesna. Tu je odluku komentirao Mišo Pešić, vlasnik zagrebačke mesnice Beefshop, objavio je N1.

Rekao je kako razmišlja o povlačenju mljevenog mesa iz prodaje, ako Vlada ustraje u odluci te da će mu biti jako teško ako će morati ćevape prodavati po 30 ili 40 kuna, a nabava je puno veća.

Pešić je istaknuo kako su neugodno iznenađeni da se država odlučila na taj korak. Dodao je kako su za to saznali iz medija, a još nije bilo dopisa i pregovora.

“Bavim se premium mesom koje je ekstremno skupo u nabavi. Volio bih da mi netko iz Vlade objasni po kojoj cijeni bismo to trebali prodavati da možemo platiti PDV i radnike”, naglasio je Pešić.

Osvrnuo se i na cijenu struje te rekao kako je dosad plaćao 6.000 do 7.000 kuna, a sad računi iznose 17 tisuća kuna.Vlasnik mesnice je rekao kako su prinuđeni podignuti neki postotak kako bi mogli plaćati obaveze prema državi i radnicima te kako bi opstali u poslovanju.

“Ne smijemo zaboraviti da smo imali koronu i ona još traje. Početkom ove godine meso je drastično poskupjelo. Bavim se uvozom iz cijelog svijeta, u jednom danu mi je biftek poskupio šest eura. To je borba s dobavljačima i pregovaranje”, naglasio je.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI