MUP OTKRIO KAKO SE ZAPRAVO VARA NA PCR-TESTU! Zbog toga je kazna do tri godine zatvora: Zakon krše i ‘Balkanci’ i Zapadnjaci

Josip Regovic/PIXSELL

U Hrvatskoj su do protekle srijede zabilježena 703 krivotvorena PCR-testa, kazuju podaci MUP-a. Uvjerljivo najviše ih je otkriveno na istoku Hrvatske , u Vukovarsko-srijemskoj čak 251 i 134 Brodsko-posavskoj županiji, a potom slijede Istarska s 95 i Splitsko-dalmatinska županija s 64 slučaja takva slučaja.

Najkritičniji su granični prijelazi: otud tako visok “plasman” Vukovarsko-srijemske županije, ali nije to samo hrvatska posebnost. Slični pokušaji zabilježeni su i u Sloveniji.

Među krivotvoriteljima, jasno uz Hrvate, našli su se i državljani Austrije, Albanije, BiH, Brazila, Crne Gore, Češke, Italije, Kosova, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, Švedske, Velike Britanije.

Kako su putnici varali? Prema priznanjima koje su policajci izvukli osumnjičeni bi na internetu “skinuli” negativan PCR test i potom unijeli svoje podatke.

Naravno, glavni im je cilj da izbjegnu mjeru samoizolacije. No, mnogi nisu svjesni da time krše kazneni zakon i krivotvore isprave za što je propisana kazna do tri godine zatvora. EU digitalne covid potvrde zasada nisu otkrivene.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI