MUP SRBIJE PONOVNO SE OGLASIO: ‘Nema razloga za političkim sukobima, nadamo se da je polemika završena’

Srdjan Ilic/PIXSELL

“Nema ni razloga ni opravdanja za uvođenje osobnih animoziteta i političkih sukoba u slučaj nestanka, nadamo se da je polemika završena”, objavio je MUP Srbije. To je već njihova druga reakcija nakon prethodnog reagiranja Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske u vezi sa slučajem nestanka hrvatskog mladića Mateja Periša u Beogradu, odnosno reagiranja iz Beograda na izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, piše N1 Srbija.

“Povodom izraza žaljenja hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova zbog ‘deplasirane i neprimjerene reakcije MUP-a Srbije’ na izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, MUP Republike Srbije je veoma zadovoljan što je javnost u Hrvatskoj prepoznala rad i posvećenost pripadnika MUP-a na rasvjetljavanju slučaja nestanka Mateja Periša. Upravo nas je zato i iznenadila neprimjerena i ničim izazvana reakcija gospodina Plenkovića.

Nepotrebno i podcjenjivačko spominjanje ministra unutarnjih poslova Aleksandra Vulina u izjavi gospodina Plenkovića sigurno nije pomoglo istrazi niti je donijelo bilo što dobro”, piše u priopćenju MUP Srbije.


Nadalje se navodi kako svi pripadnici MUP-a, od ministra do operativaca u Policijskoj upravi za grad Beograd, daju sve od sebe da se nestanak riješi.

“I zato zaista nema ni razloga ni opravdanja za uvođenje osobnih animoziteta i političkih sukoba u slučaj nestanka. Nadamo se da je ovim polemika završena, a MUP neće prestati tragati za istinom, ma koliko napora bilo potrebno”, zaključuje se u priopćenju.Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske osudilo je prethodno kao “deplasiranu i neprimjerenu” reakciju MUP-a Srbije koji je pozvao hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da “besmislenim” komentarima ne ometa rad pripadnika srpske policije i potragu za nestalim Splićaninom. Hrvatsko ministarstvo navelo je i da je izjava hrvatskog premijera pogrešno interpretirana.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Srbije u četvrtak je pozvalo Plenkovića “da pokaže poštovanje prema obitelji nestale osobe i da svojim besmislenim komentarima o nestanku mladića, gosta Beograda, ne ometa rad pripadnika MUP-a”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI