MURAL UZVRAĆA UDARAC! Poznati psihijatar objavio da je mural na Laništu ponovno osvanuo u punom sjaju

U zagrebačkom naselju Lanište nanovo je iscrtan mural s likom Slobodana Praljka i to nešto više od mjesec dana nakon što je uklonjen.

Otkrio je to psihijatar i član Domovonskog pokreta Herman Vukušić, koji je fotografiju novog murala objavio na svom Facebook profilu.

Uz dvije fotografije Vukušić je napisao: “Mural pokojnom generalu Slobodanu Praljku u zagrebačkom naselju Lanište, a koji je maknut nakon intervencije lokalnog dužnosnika stranke Možemo, ponovo krasi pročelje tamošnje trafo-stanice! Da podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je lagao da je mural maknut na zahtjev građana jer se radilo o “ratnom zločincu”. Kao prvo, niti jedno tijelo lokalne samouprave nije nikada raspravljalo o micanju tog murala, a iz dostupne dokumentacije razvidno je da je zahtjev za uklanjanjem murala poslan isključivo u ime spomenutog lokalnog močnika iz Tomaševićeve stranke. Kao drugo, niti jedan zakon u RH ne zabranjuje ovaj mural isključivo zato jer je na njemu lik Slobodana Praljka i pozivanje na dubioznu presudu Haškog suda u ovom slučaju je više nego bespredmetno. Povratak murala tražilo je i dvadesetak zagrebačkih veteranskih udruga koje su se okupile prije par tjedana upravo na temu skandaloznog odnosa novih gradskih vlasti prema hrvatskim braniteljima i siguran sam, odluče li Tomašević i njegova svita ponovo ići na uklanjanje murala, da će im se branitelji žestoko suprotstaviti”, napisao je Vukušić.

 Facebook Comments

Loading...
DIJELI