MVEP osudilo izjave Vučićevog izaslanika: ‘Koristio je iste teze kao Milošević!’

Marko Prpic/PIXSELL

'Hrvatska je nakon pravednog obrambenog rata u kojem je bila žrtva velikosrpske agresije ostvarila slobodu i neovisnost ', poručili su iz Ministarstva vanjskih i europsih poslova

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova priopćenjem se oglasilo vezano uz izjave Vladimira Božovića, izaslanika srbijanskog premijera na domjenku Srpskog narodnog vijeća.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U svom govoru na domjenku SNV-a u Novinarskom domu, Vladimir Božović, izaslanik predsjednika Vlade Republike Srbije, koristio je iste teze kao i Slobodan Milošević, posebice kad je govorio o navodnoj ugroženosti Srba u Hrvatskoj i namjeri Srbije da ih „brani svim raspoloživim sredstvima“.

Takav je diskurs vrijedan svake osude, što je ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier učinio i osobno prenio g. Božoviću na prijemu u Novinarskom domu.

Kao što je u svom obraćanju danas na prijemu SNV-a naglasio predsjednik Vlade Andrej Plenković, Hrvatska je nakon pravednog obrambenog rata u kojem je bila žrtva velikosrpske agresije ostvarila slobodu i neovisnost te dalje želi graditi društvo na temelju najviših demokratskih vrijednosti i na poštivanju ljudskih i manjinskih prava.”Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI