NA AUTOCESTAMA POJEFTINILO OSNOVNO GORIVO! Vlada je na još dva tjedna fiksirala cijene

Davor Zunic/Cropix

Nakon bojazni što će biti s cijenama goriva, došlo je do preokreta. Na benzinskim crpkama izvan autocesta cijena litre benzina eurosuper 95 iznosi 13,50 kuna, što je isto kao i protekla dva tjedna. Litra eurodizela je 13,08 kuna. Ovisno o distributeru neka premium goriva blago su poskupjela, a neka pojeftinila. Na autocestama su jeftinija i osnovna goriva.

Cijena osnovnog eurosupera 95 na benzinskim postajama Ine, Petrola, Croduxa, Tifona i još nekih distributera od utorka je, izuzmu li se postaje na autocestama, ostala ista kao i u protekla dva tjedna odnosno 13,50 kuna, podaci su s tražilice cijena goriva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Na većini benzinskih crpki cijena osnovnog eurodizela i dalje je 13,08 kuna po litri.

Podsjetimo, Vlada je u ponedjeljak na još dva tjedan fiksirala najviše maloprodajne cijene na benzinskim postajama koje se ne nalaze na autocestama. Fiksiranje cijena ne odnosi se na premium goriva.

Od utorka su se promijenile cijene goriva na autocestama, a pojeftinila su osnovna goriva.



I dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još 14 dana. Veleprodajne cijene se pak fiksiraju tako da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cijene propisane Uredbom za maloprodajna mjesta izvan autocesta.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI