NA BENZINSKIM CRPKAMA NOVE CIJENE GORIVA: Evo koliko iznosi litra benzina, a koliko dizela

Monika Wisniewska

Kao što je i najavljeno, od utorka su na benzinskim postajama u Hrvatskoj nove cijene goriva. Tako je cijena litre eurosupera 95 11,19 kuna, što je istovjetno cijeni kao i proteklih tjedan dana. Cijena osnovnog eurodizela porasla je za 23 lipe, na 12,35 kuna. Uz to, poskupjela su i neka premium goriva.

Cijena osnovnog eurosupera 95 na benzinskim postajama Ine, Petrola, Croduxa, Tifona i još nekih distributera od utorka i dalje iznosi 11,19 kuna, podaci su s tražilice cijena goriva Ministarstva gospodarsva i održivog razvoja.

Uz osnovni eurodizel, od utorka ujutro nešto su više i cijene nekih derivata s dodanim multifunkcionalnim aditivima i tzv. premium goriva.

Podsjetimo, na telefonskoj sjednici Vlade u ponedjeljak je donesena nova uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Prema toj uredbi je od utorka cijena litre osnovnog benzina ostala nepromijenjena, dizel je skuplji za 23 lipe, dok će se cijena plavog dizela fiksirati na 8,49 kuna po litri.

Vlada je u svom priopćenju naglasila kako bi bez uredbe maloprodajne cijene naftnih derivata iznosile 13,07 kuna po litri za osnovno benzinsko gorivo, 14,82 kuna po litri za dizelsko gorivo i 9,62 kuna po litri za plavi dizel.Najviše maloprodajne cijene propisane uredbom primjenjuju se samo za naftne derivate bez dodanih multifunkcionalnih aditiva (eurosuper 95, eurodizel, plavi dizel), dok se za benzine s više oktana te sva tzv. premium goriva cijene i dalje mogu formirati slobodno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI