NA BRUTALAN NAČIN OTKRIO PRAVO LICE SRBIJANSKOG PREDSJEDNIKA: Psihijatar CIA-e o Vučiću!

screenshot

U CIA-i je profesor psihijatrije, političke psihologije i međunarodnih poslova, Jerrold M. Post, proveo 21 godinu.  Kako bi se predsjednik SAD-a i visoki dužnosnici mogli pripremiti što bolje za susrete na raznim summitima i sastancima tamo je osnovao  i upravljao Centrom za analizu osobnosti i političkog ponašanja, što je jedinica koja je omogućila procjene međunarodnih državnika.

Počeo je predavati na Sveučilištu George Washington nakon što je okončao karijeru u CIA-i te je izdao i nekoliko knjiga. Jedna od knjiga u kojoj je pisao o profilima brojnih svjetskih dužnosnika zove se “Narcizam i politika: Snovi o slavi”.

Al Jazeera navodi kao je i nekoliko skupina podijelio svjetske lidere, a magazin Newsweek je proanalizirao najbrojniju kategoriju lidera s ogromnim osjećajem samoljublja-

Tadašnji predsjednik SAD-a, Barack Obama, predsjednik Rusije, Vladimir Putin, ali i tadašnji premijer Srbije, Aleksandar Vučić našli su se u toj kategoriji.

Post je napisao: “Značajan aspekt ovog tipa ličnosti na vlasti predstavlja način na koji pokušavaju zadovoljiti svoje psihološke potrebe. Primarni cilj je steći priznanje, popularnost i slavu. Ta težnja za priznanjem proizilazi iz njihove izuzetne egocentričnosti, snažne ambicije i grandioznih fantazija. Pokretački poriv koji leži u pozadini ove potrage je, međutim, unutarnja praznina i nesigurnost u pogledu vlastitog identiteta. Neki autori pišu i o ‘kompleksu Nobelove nagrade’ kao potrazi za priznanjem”.



Osim toga nadodao je i kako je prisutna sklonost ka iskorištavanju drugih te se njihovi osjećaji i potrebe zanemaruju.

Okružuju se obožavateljima od kojih očekuju divljenje i laskanje. Vjerni sljedbenik može da bude odbačen kad više nije od koristi, jer je cijenjen samo kao neko tko osigurava psihološku hranu, stalni priliv laskanja i divljenja…”, naveo je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI