NA DANAŠNJI DAN HRVATI SU SUDILI ARKANU! Donosimo njegove izjave sa ročišta i dokument koji ga je oslobodio!

U Okružnom sudu u Zagrebu, na današnji dan 1991. godine, započelo je suđenje zloglasnom Željku Ražnatoviću Arkanu i trojci Srba optuženih za pripremanje i pomaganje oružane pobune u Hrvatskoj. Arkana je branio zagrebački odvjetnik Silvije Degen koji je Ražnatoviću savjetovao da se brani šutnjom…

U Hrvatsku doputovao “avanturistički”

Suđenje je nastavljeno idućeg dana, a nastavljeno je sve do lipnja.  Sve što je Arkan izjavio na sudu jest da je proces „nelegalan, nelegitiman i neregularan“, a u izjavi pročitanoj na sudu, napisao je:

“U Knin sam krenuo iz avanturističkih razloga jer sam se upravo ‘porječkao’ sa suprugom zbog njenog puta u Rim, oružje sam ponio jer sam bio izložen ozbiljnim prijetnjama zbog rada na neutraliziranju utjecaja Vojislava Šešelja i Vuka Draškovića na navijače “Crvene Zvezde”, a za bombe nisam znao da su prave.”

Po presudi koja je izrečena 14. srpnja 1991. godine, Ražnatović je osuđen na 20 mjeseci zatvora.

Pušten bez objašnjenja

No, na dan izricanja presude, Vladimir Vinja uputio je dopis Okružnom zatvoru u Zagrebu.



“Izvolite odmah pustiti na slobodu optuženike Bandić Dušana, Stevanović Zorana, Carić Dušana i Ražnatović Željka. Na glavnoj raspravi 14. lipnja 1991. donijeta je odluka o ukidanju pritvora u odnosu na njih, o čemu ćemo vam pismeni otpravak rješenja dostaviti naknadno”.

Screenshot/yt

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI