NA GODIŠNJICU RAZORNOG POTRESA NA BANOVINI: HRT će na svim radijskim postajama emitirati pjesmu ‘Izgovaram tvoje ime glasno’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U povodu godišnjice razarajućeg potresa u Petrinji i na području Banovine, HRT će na svim svojim radijskim postajama u srijedu, točno u 12,19 sati emitirati pjesmu “Izgovaram tvoje ime glasno”. Pjesma ima i glazbeni spot koji će se emitirati tijekom dana na Hrvatskoj televiziji i u pojedinim HTV-ovim emisijama, objavio je HRT. 

Glazbeni spot za pjesmu ‘Izgovaram tvoje ime glasno’ nastao je u sklopu produkcije dokumentarnog filma Hrvatske televizije “Petrinja jučer danas sutra”. Film Branka Schmidta i Marije Demo govori o potresu na Banovini 2020. godine, a pjesmu za film napisala je i skladala Mirna Bićanić.

Pjesmu izvodi hrvatska glazbena diva Tereza Kesovija. Ona je drugog dana nakon potresa otišla na područje Banovine s 10 kg pohanog mesa i drugom pomoći.


Spot je nastao u suradnji s osnovnim i srednjim školama Petrinje, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom, Gradskom limenom glazbom i navijačkim udrugama – Bad Blue Boysima, Torcidom, Kohortom i Armadom te stanovnicima Petrinje.

Scenaristi su Marija Demo i redatelj Branko Schmidt, aranžer Goran Kovačić, snimatelj Dario Hacek, a producent Marko Kaić. Facebook Comments

Loading...
DIJELI