NA HRVATSKIM PROMETNICAMA I DALJE NIJE DOBRO: Protekloga vikenda poginule tri osobe, oglasila se i policija

ilustracija

Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama poginule su tri osobe, a zaustavljeno je 19 ponavljača najtežih prekršaja u prometu, izvijestila je policija u ponedjeljak.

Od ukupno 4500 prekršaja najviše je bilo prekoračenja brzine (2243), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (450) i vožnja u alkoholiziranom stanju (314). Prilikom nepropisnog korištenje mobitela uhvaćeno je 257 vozača.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili su vozači od 31 do 40 godina i stariji od 50 godina, po 72 takva prekršaja, a kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola od 0,51 do 1,0 g/kg.

Najveće prekoračenje brzine od 241 kilometar na sat zabilježili su vukovarsko-srijemski policajci, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 3,07 promila zabilježena na brodsko-posavskom području.

U nadzoru prometa, aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega je zatečeno 19 ponavljača. Sedmero recidivista je vozilo u alkoholiziranom stanju, a isto toliko zbog vožnje za vrijeme zabrane. Petero recidivista je uhvaćeno zbog upravljanja prije stjecanja prava, dok je jedan recidivist odbio testiranja na droge.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI