NA LIJEČENJE POTROŠILI VIŠE OD POLA PELJEŠKOG MOSTA: U Hrvatskoj u ovom trenutku oko milijun doza cjepiva stoji u hladnjacima

Prema novoj korona karti Slavonija, Bjelovarsko bilogorska, Sisačko-moslavačka i Karlovačka županija od jučer su u crvenom dok je ostatak Hrvatske narančast.

Ministar zdravstva Vili Beroš, premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović najčešće pozivaju građane na cijepljenje, upozoravajući da je cjepivo najbolja zaštita protiv virusa.

Tijekom ljeta iz Vlade su također upozoravali da nas na jesen čeka eksplozija novozaraženih ako se građani ne cijepe.

Međutim, njihovi pozivi nisu imali previše odjeka. Tako je tijekom ljeta cijepljenje praktički stalo. Prije dva tjedna u Hrvatskoj je 49,99 posto odraslog stanovništva bilo cijepljeno jednom dozom, a 1. rujna 51,22 posto. Dakle, u 14 dana svega malo više od jedan posto.

Ministar zdravstva Vili Beroš je na sjednici Vlade kazao da je na testiranja, liječenje i bolovanja zbog COVID-19 potrošeno 2 milijarde i 700 milijuna kuna ili više od polovice vrijednosti Pelješkog mosta.



Zanimljivo je da u Hrvatskoj u ovom trenutku oko milijun doza cjepiva stoji u hladnjacima, na čekanju, a broj hospitaliziranih raste. Prije točno dva tjedna u bolnicama su se liječila 244 pacijenta, jučer ih je bilo 450. Ono što je bitno za napomenuti je da oko 90 posto tih ljudi nije cijepljeno, javlja Dnevnik.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI