NA POMOLU JE PROMJENA VREMENA: Stižu niže temperature, grmljavina i pljuskovi

Borna Filic/PIXSELL

Kako javlja DHMZ, u veći dio zemlje u nedjelju, na Uskrs, stiže nova promjena vremena s kišom, ali i osjetno nižim temperaturama, posebno na kopnu

Kao i u prošlome tjednu, i u ovome ćemo imati prilično raznoliko vrijeme – manje u Dalmaciji, više u sjevernijim krajevima. Nakon topline i prevladavajuće vedrine jučer, već danas će biti znatno svježije i oblačnije, na kopnu i sjevernom Jadranu uz čestu kišu, ali ne i obilnu. Mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom, a na moru mjestimice i jaka bura, pa i s olujnim udarima. Sredinom tjedna mirnije i sunčanije, ali na kopnu pri tlu uz mogućnost slabog mraza. Prognoze za blagdane nisu još dovoljno pouzdane. Prema trenutačnima, moglo bi biti koječega, u gorju prolazno čak i snijega. No vjerojatnije su ipak umjerenije promjene, javlja HRT.

U istočnoj Hrvatskoj prijepodne djelomice sunčano, zatim oblačnije, povremeno uz kišu, a mogući su i lokalni pljuskovi. Zapuhat će umjeren, mjestimice i jak sjeverni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 6 do 9 °C, a najviša dnevna između 18 i 20 °C.

U zapadnijem području već prijepodne promjenljivije, a osobito poslijepodne će biti i kiše, te povremeno umjerenog sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Bit će osjetno svježije s dnevnom temperaturom od 17 do 20 °C.

Slična, pa i malo niža bit će na sjevernom Jadranu i u gorju, gdje će uz promjenljivu naoblaku biti sporadične kiše, ponegdje i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Zapuhat će umjeren sjeveroistočnjak, a uz obalu prema večeri umjerena, u noći mjestimice i jaka bura, pa i s olujnim udarima.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije barem djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno, osobito ne u sjevernoj Dalmaciji i Zagori, gdje će biti umjerenog razvoja oblaka, ponegdje vjerojatno i pljuskova i grmljavine. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru jugo. Najniža temperatura zraka od 11 do 14 °C, u unutrašnjosti oko 7 °C, a najviša 20 do 22 °C.



Podjednako relativno toplo bit će i u južnijim krajevima, danas u Hrvatskoj najsunčanijima, iako ne i sasvim vedrim. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak.

Od srijede do petka u unutrašnjosti većinom suho i djelomice sunčano. Malo kiše može pasti uglavnom u gorju. U srijedu još malo hladnije, osobito ujutro, kada je moguć i slab mraz pri tlu. Od četvrtka postupno toplije, ali ponegdje ponovno i oblačnije.

I na Jadranu sredinom tjedna barem djelomice sunčano, osobito na srednjem i južnom dijelu i relativno toplo. Umjerena i jaka bura puhat će uglavnom u srijedu, osobito prijepodne, a u četvrtak i petak bit će slabog do umjerenog zapadnog i sjeverozapadnog vjetra, javlja HRT.

Kako javlja DHMZ, u veći dio zemlje u nedjelju, na Uskrs, stiže nova promjena vremena s kišom, ali i osjetno nižim temperaturama, posebno na kopnu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI