NA POSTOLJE SA ŠAHOVNICOM POSTAVIO SRPSKU ZASTAVU: ‘Upravo sam se popeo na Dinaru iznad Knina, najveću i najopjevaniju srpsku planinu!’

Kolaž: Dnevno, Foto: Facebook

“Upravo sam se popeo na Dinaru iznad Knina, najveću i najopjevaniju srpsku planinu i na njenom najvišem vrhu Troglavu (1913) razvio srpsku zastavu”, stoji u objavi na Facebooku izvjesnog Dušana Marića.

Naime, dotični se Marić u srijedu popeo na Dinaru i prozvavši je srpskom planinom dan prije obilježavanja Dana pobjede nad srpskom agresijom, zataknuo srpsku zastavu koja se zavijorila na postolju sa šahovnicom.

“Zastavu sa Kajmakčalana, Karpata, Zebrnjaka, Mačkovog kamena, Cincara, Raduše, Čvrsnice, Gazimestana, Novog Brda…Da na današnji dan, dan koji Hrvati slave kao dan pobjede, a Srbi kao dan velike nesreće, Hrvate ali i zaboravne Srbe podsjetim da je Dinara i srpska planina. Da podsjetim Hrvate, ali i zaboravne Srbe da su Dalmacija i Kninska krajina ništa manje srpske nego što su hrvatske”, dodao je.


Sa podsjećanjem je nastavio, pa je napisao i kako želi podsjetiti “Europu i Ameriku, ogrezle u sotonizaciji i teroriziranju srpskog naroda, na 500.000 Srba u Hrvatskoj kojih više nema, jer su ih hrvatska vlast, vojska i policija prije tri desetljeća protjerale iz njihovih domova i njihovog zavičaja, u najvećem etničkom čišćenju u Europi poslije Drugog svetskog rata”.

“Da svijet podsjetim na više od milijun Srba koje su Hrvati ne tako davno ubili u Jasenovcu, Jadovnu, Gradišci, na Kozari, u Glini, Bugojnu, Sanskom Mostu, na Garavicama kod Bihaća i na stotinama drugih stratišta”, nastavio je.Kako stoji na njegovom profilu, Dušan Marić je iz Velike Plane u istočnoj Srbiji.

“Oko mene puca pogled na beskrajni lanac dinarskih i krajiških planina, na beskrajne pejzaže okićene kamenom, cvijećem, vodama Jadranskog mora i Perućkog jezera. Sve ovo božje prostranstvo, koje je srpskom rodu i čovječanstvu podarilo Nikolu Teslu, serdara Janković Stojana i mnoge druge velikane nauke, pera i svijetlog oružja, prošarano je jamama. Samo rijetke među njima nisu potpođene srpskim kostima, kostima žrtava hrvatskih zločina”, nastavio je u objavi.

U nastavku je pisao kako Hrvati s Olujom slave svoj poraz, podsjećajući na bratstvo između dva naroda. Naveo je i kako su Hrvati protjerali Srbe u “bijeli svijet”, pa onda i oni krenuli za njima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI