NA PROSVJEDU PROTIV COVID POTVRDA NAPADNUTI NOVINARI! Sve žestoko osudio glasnogovornik Vlade: ‘Kakvo divljaštvo i kukavičluk’

Foto: Screenshot

Novinar i reporter RTL-a Goran Latković izvjestio je dok je izvještavao s prosvjeda protiv covid-potvrda u Zagrebu, da su ga napali prosvjednici.

Cijelo vrijeme su nas vrijeđali, uopće sve novinare. Skandirali su: ‘RTL odlazi!’”, ispričao je Latković.

RTL navodi da su Latkovića fizički napali i udarili. Prosvjednici su verbalno napadali i ostale novinare koji su izvještavali s prosvjeda.


“Ovo je naš posao i morali smo izvještavati. Dogodilo se sve u gužvi među prosvjednicima. Prvo je krenulo s verbalnim napadima, zatim i guranjem, a onda sam dobio lakat u rebra i dva udarca u glavu. Ne znam ni tko me udario , ali ću svejedno sve prijaviti policiji”, rekao je Latković za N1.

Napadnuta je i novinarka Nove Tv, Petra Buljan. Nju je kao i ostatak novinarske ekipe, tijekom obavljanja njihova posla, okružila grupa prosvjednika koji su ih zatim u verbalnom napadu izvrijeđali.„Bili smo među ljudima i snimali izjave. Odjednom nam je nekoliko pojedinaca počelo vikati da smo plaćenici i dobacili su nam nekoliko uvreda. Ljudi okolo nas su se okupili ipočeli skandirati Nova TV odlazi te su počeli naguravati snimatelja. Nakon nekog vremena smo se udaljili od te grupe ljudi“, opisala je verbalni napad Buljan, prenosi Dnevnik.hr.

“Pravo na slobodu je i sloboda da novinari rade svoj posao. Nitko zbog toga ne smije biti fizički ni verbalno napadnut. Kolega Goran Latković napadnut je fizički, a Petra Buljan verbalno. Takvo ponašanje je obično divljaštvo”, oglasila se o svemu urednica informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum na svom Twitteru.

Sve je s ogorčenjem komentirao i glasnogovornik Vlade Marko Milić.

“Kakvo divljaštvo i kukavičluk prosvjednika koji su napali s leđa novinara Gorana Latkovića dok je izvještavao za RTL. Tzv. borci za slobodu ugrožavaju slobodu i prava većine odgovornih u društvu! I to na dan kad imamo 65 umrlih od #COVID19. A danas otkrivaju i svoj politički predznak”, napisao je Milić na Twitteru.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI