NA SMJENU ZADRAVEC REAGIRAO I BEROŠ: Nisam zadovoljan što se događa, stiže inspekcija! Korupciju nećemo tolerirati

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Dijana Zadravec smjenjena je s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice prema odluci v.d. ravnatelja Zorana Vatavuka.

O svemu se očitovao i sam ministar zdravstva Vili Beroš i samo ministarstvo priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

“Obaviješten sam o kadrovskim promjenama u KBC-u Sestre milosrdnice. Nisam zadovoljan događajima u toj ustanovi, ali sam odlučan rasvijetliti potencijalne nepravilnosti radi svih zaposlenika i zaštite interesa pacijenata, ističe ministar zdravstva Vili Beroš.


V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice prof. dr. Zoran Vatavuk razriješio je danas s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju prof. dr. Dijanu Zadravec radi narušenih međuljudskih odnosa o čemu je obavijestio ministra zdravstva Vilija Beroša.

“Obaviješten sam od v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice o provedenoj kadrovskoj promjeni u toj ustanovi. Kao ministar zdravstva nisam sretan zbog problema kroz koje prolazi jedna od najstarijih bolničkih ustanova u Hrvatskoj, ali sam odlučan da se do kraja raščiste sve dileme oko otvorenih pitanja zbog zaposlenika bolnice koji predano rade svoj posao, posebno u vrijeme epidemije te prvenstveno zaštite interesi pacijenata koji očekuju kvalitetne i redovite usluge,”, kaže ministar zdravstva Vili Beroš i ističe da će uputiti zdravstvenu inspekciju Ministarstva u ustanovu i zatražiti od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje da već u petak u toj bolničkoj ustanovi pokrene svoju kontrolu i nadzor, te od Ministarstva financija da, u okviru svoje nadležnosti, provede proračunski nadzor, a sve s ciljem temeljitog ispitivanja poslovanja.“Nema ni najmanje tolerancije za korupciju i eventualne zloporabe sredstava bolnice za privatne interese. Podržavam svako nastojanje da se razotkriju nezakonite radnje, ukoliko postoje, te očekujem od nadležnih državnih tijela da postupaju po prijavama kako bismo sankcionirali sporne aktivnosti ili otklonili sumnje tamo gdje nema nepravilnosti”, naglasio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI