NA STARU GODINU BEZ GRIJANJA! Zbog puknuća cijevi, stanovnici zagrebačkog naselja Prečko u nevolji

Foto:Pixsell

Puknuće magistralnog vrelovoda u Zagrebu je sanirano, ali je u petak ujutro došlo do novog manjeg puknuća. Četiri zgrade u Prečkom niti na Staru godinu neće imati grijanje do navečer.

“Radnici HEP-Toplinarstva su tijekom protekle noći uspješno sanirali puknuće u Brdovečkoj ulici te je krajnjim kupcima u naseljima Gajnice, Malešnica, Špansko, Prečko i Rudeš uspostavljena opskrba toplinskom energijom. Međutim, danas, 31. prosinca 2021. ujutro dogodilo se puknuće vrelovoda u Beethovenovoj ulici, zbog čega je za nekoliko zgrada u naselju Prečko od 9 sati prekinuta isporuka toplinske energije”, objavili su iz HEP-a.

Istaknuli su da je sanacija u tijeku, a ponovna uspostava isporuke toplinske energije se očekuje do večernjih sati u petak.

“Zbog sanacije puknuća vrelovoda bez isporuke toplinske energije su sljedeće adrese u naselju Prečko: Tijardovićeva ulica 6-8 i 10-14, Beethovenova ulica 1-3 te Matetić Ronjgova ulica 2-8. Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici. Predmetna dionica vrelovoda na kojoj je došlo do puknuća nije bila u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta ‘Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba”, objavili su iz HEP-a.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI