NA TREŠNJEVCI ‘PALA’ NARKO BANDA: Evo što su sve sakrivali u stanu i garaži

Izvor: PUZ

Policijske snage naoružane dugim cijevima u utorak su provele akciju u Zagrebu i uhitili dvojicu državljana BiH, navodnih članova narko bandi iz te države. U pretragama na Trešnjevci, uz policajce bio je i pas za otkrivanje droga.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom uhićenika, starosti 38 i 32 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama” i “Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”.

Oni su, kako se sumnja, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljali veće količine marihuane, kokaina i heroina.

Drogu su skrivali, miješali s punilima, vagali i prepakiravali u prostorima koje su koristili na području Trešnjevke, objavila je PU zagrebačka.

Policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretragu stana i garaže na Trešnjevci kojima su se osumnjičene osobe koristile te je pronađeno ukupno 229,9 grama marihuane, 56,1 grama kokaina, 39,8 grama heroina, 699 grama punila, a koja droga je bila namijenjena daljnjoj prodaji te pet vaga za precizno mjerenje težine.



Ujedno je pretragom pronađeno i 1910 komada streljiva različitog kalibra, pet spremnika za pištolje i jedna elektrodetonatorska kapisla zajedno s neutvrđenim elektroničkim sklopom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene osobe predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Prema neslužbenim podacima BiH medija među uhićenima u policijskoj akciji je Edin Balić, navodno jedan od najbližih suradnika Dina Muzaferovića Cezara kojeg portal Istraga naziva narkobosom. Navode i da su obojica u bijegu od ljeta prošle godine te da ih se sumnjiči da su u šumi uz granicu BiH i Hrvatske uzgajali marihuanu vrijednu nekoliko milijuna konvertibilnih maraka.

Istražitelji su u tom slučaju imali svjedoka pokajnika koji je ubijen u svibnju ove godine, a sumnja se da iza te likvidacije navodno stoje Balić i Muzaferović. Navodno su planirali i novo ubojstvo, objavili su mediji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI