Na ulazu u Zagreb uoči proslave Oluje postavljene jugo zastave s hrvatskim grbom!?

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Isticanje krivo sašivene zastave je kazneno djelo, na grbu i zastavi ne smije se ništa mijenjati. Osim toga, zabranjeno je isticati dotrajale, neuredne, poderane ili na drugi način oštećene grbove ili zastave Hrvatske

Gradonačelnik Milan Bandić poznat je po svojoj ljubavi prema fontanama i zastavama, tako je, zbog domoljublja, nabavio još 30 tisuća novih trobojnica za 5,2 milijuna kuna. One se vijore na ulazima u Grad, ali ovakav gaf nitko nije očekivao, a malo tko ga je i primijetio.

Naime, na Domovinskom mostu zavijorila se zastava bivše države s hrvatskim grbom. Boje su umjesto uobičajenim redoslijedom crven, bijeli, plavi, bile poslagane obrnuto, baš kao na zastavi bivše Juge. Ovaj propust nitko od nadležnih nije uočio, ni oni koji su ih sašili, ni oni koji su ih postavljali, a ni gradonačelnik. Niti nadležne institucije, niti u zadnje vrijeme dežurni za takve probleme Hasanbegović i Esih. Jedino novinari 24 sata.

Podsjećamo, isticanje krivo sašivene zastave je kazneno djelo, na grbu i zastavi ne smije se ništa mijenjati. Osim toga, zabranjeno je isticati dotrajale, neuredne, poderane ili na drugi način oštećene grbove ili zastave Hrvatske. Ovo stoji u Zakonu o grbu, zastavi i himni koji propisuje i novčanu kaznu za nepoštivanje tih odredbi u iznosu od 300 do 1500 kuna. Ova, kriva zastava je zabranjena, baš kao i njezino isticanje no još uvijek se ne zna hoće li grad Zagreb dobiti kaznu.

Upiti o ovom propustu poslani su Gradu i tvrtki Ši La Co, koja se navodi kao zaduženja za održavanje, ali su kazali da oni s tim nemaju veze već samo iznajmljuju svoje dizalice. Iz grada nisu odgovorili kako se to dogodilo, već su samo zahvalili novinarima 24 sata što su ukazali na taj propust, te su promijenili zastavu.

Uz ispriku građanima, zahvaljujemo na vašoj dojavi i povratno obavještavamo kako je Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo zastavu (tvornička pogreška) već zamijenilo”, napisali su.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI