NAČELNIK SA ‘SAMO’ 36 NEKRETNINA! Dvije kuće, bazen, golemo građevinsko zemljište: Dva desetljeća upravlja malom istarskom općinom

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

O IDS-ovoj mreži u istarskom kraju u više je navrata javno progovarao bivši saborski zastupnik Damir Kajin prozivajući lokalne dužnosnike zbog impresivne imovine koju imaju.

Te njegove prozivke o imovini lokalnih dužnosnika iz redova IDS-a potvrdio je slučaj načelnika općine Gračišća Ivana Mijadrušića koji je na vlasti gotovo dva desetljeća. Za to vrijeme na popis svoje imovine uspio je nanizati čak 36 nekretnine, no baš zbog popisa imovine i jest imao problema s Povjerenstvom za spriječavanje sukoba interesa.

Naime, protiv ovog automehaničara postupak je pokrenut među ostalim i radi toga što nije prijavio precizan iznos poticaja koji prima za svoje Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstvo od državne agencije, pa su tako problemi nastali oko stotinu tisuća kuna.

Povjerenstvo se Mijandrušićem bavilo i zbog isplate božićnice, odnosno dara i regresa za godišnji odmor na što nema pravo. S pravom ili bez njega, Mijadrušić u imovinskoj kartici spominje kuću s okućnicom od gotovo 2000 kvadrata vijerdnu dva milijuna kuna, tu je i druga kuća vrijedna 1,5 milijuna kuna, a pred jednom od nekretnina smješten je i bazen.

Tu je i gospodarski objekt od 130 tisuća kuna, kao i garaža, ali i 34.980 metara kvadratnih građevinskog zemljišta vrijednog 2,6 milijuna kuna. Posjeduje ovaj načelnik oranice, šume, vinograde i livade, a od vođenja općine mjesečno uprihodi 12.698 kuna, koje podebljava poticajima za svoje gospodarstvo te primicima od prodaje poljoprivrednih proizvoda čemu treba pridodati i prihode od usluga smještaja koje također nudi.



Inače, Mijandrušić – koji je u Istri znan i kao Nino – na vlasti je još od 2001., a iako je najavljivao da će otići u političku mirovinu, ipak je promijenio plan.

Namjeravao je prepustiti fotelju svojemu zamjeniku, no on je, kaže, otišao u privatnike. “Pomislili smo čak da se maknemo, ali kome prepustit sve? Bilo kome?”, upitao se i prelomio da ide po još jedan mandat.  Napomenuo je da je našao novog, mlađeg kandidata, no da on nije još spreman. Biti će, valjda, do idućih izbora 2025. godine.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI