NACIONALNI DAN HITNE MEDICINSKE SLUŽBE: Ovako je svečanost prošla u Sisačko-moslavačkoj županiji

foto HJINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

U subotu se obilježava Nacionalni dan hitne medicinske službe. Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević rekla je da je poznato da teški uvjeti rada i stres smanjuju radni i životni vijek, a potrebe hitne službe sve su zahtjevnije, a broj djelatnika posljednjih godina udvostručen.

Grba-Bujević zauzela se i za helikoptersku službu. Na kraju svečanosti djelatnicima županijskog Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije predala je priznanje HZHM-a.

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak najavio je i daljnju pomoć Županije, koja se dosad ogledala u tehničkoj pomoći, nabavci vozila, osposobljavanju prikladnih prostora nakon potresa za rad službe i na druge načine.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu SMŽ Silvija Desić – Basarić istaknula je rad Zavoda. Naglasila je kako je riječ o “jednoj od najrasprostranjenijih županiji u zemlji”, pa Zavod djeluje kroz deset ispostava, kako bi svim stanovnicima služba bila dostupna. Služba ima oko 17.000 intervencija na godinu, a 52 vozila svake godine prijeđu oko 750 tisuća kilometara.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI