NADBISKUPSKU SLUŽBU MU OBILJEŽILA BEATIFIKACIJA ALOJZIJA STEPINCA: Kardinal Bozanić obilježio 25. godišnjicu nadbiskupske službe

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Koncertom “Iubili sonus” u ponedjeljak navečer u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta proslavljena je 25. obljetnica nadbiskupske službe zagrebačkog nadbiskupa i metropolita kardinala Josipa Bozanića.

Čestitku u ime svih svećenika, redovnika, redovnica i vjernika laika kardinalu Bozaniću uputio je zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski te naglasio da je jedan od događaja koji je obilježio nadbiskupsku službu kardinala Bozanića svakako bila beatifikacija kardinala Alojzija Stepinca.

“Posljednjih 20 godina obilježila je Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupiji čiji je sinodski hod svečano završen u subotu 1. listopada, a već je donio brojne plodove u Zagrebačkoj nadbiskupiji”, rekao je Gorski.

Na kraju koncerta kardinal Bozanić zahvalio je svima na susretu, svima koji su sudjelovali u organizaciji na čelu s pomoćnim zagrebačkim biskupima te svim izvođačima.

“To je dan koji je donio posebno svjetlo. Blaženi Alojzije jest nadahnuće, poticaj, usmjerenje za sve ono što se pokušavalo u svojoj malenosti i skromnosti činiti. Gledam službu obilježenu blaženim Alojzijem Stepincem. On je snaga i jedan posebni motor koji je u stanju Crkvi dati nove snage, a i čitavom našem hrvatskom društvu”, rekao je.Kardinal je dodao kako mu je posebno drago što se ovaj događaj održava na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, koje nije postojalo prije 25 godina.

“Radujemo se rastu, razvoj i napretku jer Sveučilište zajedno s mladim naraštajima otvara put novoj budućnosti, a svi smo pozvani pomoćni onima koji su pred nama i koji otvaraju nove horizonte budućnosti”, rekao je Bozanić, a prenio Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinalu Bozaniću tom je prigodom poklonjena spomen-medalja koju je izradio akademski umjetnik Jeronim Tišljar.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI