NAJAVLJEN NASTAVAK SUKOBA? MORH na ispraćaj vojnika pozvao novinare, a iz Ureda predsjednika tvrde kako sudjelovanje medija nije predviđeno

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

U Našicama će se održati svečani ispraćaj hrvatskih vojniku u mirovnu misiju na Kosovo, pri čemu će na novoj svečanosti ponovno naći predsjednik i vrhovni zapovjednik Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić između kojih su odnosi, blago rečeno, zahlađeni.

Već se nagađalo kako bi ponovni susret mogao biti izazvati i novi sukob, to se pretpostavljama i prema različitim najavama koje dolaze iz  različitih ureda.

Naime, dok je MORH na svečanost pozvao novinare, iz Ureda predsjedika tvrde kako sudjelovanje medija nije predviđeno te da će javnost informirati naknadno.

“Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za praćenje svečanog ispraćaja da dođu u ponedjeljak 22. studenog u vojarnu 132. brigade Hrvatske vojske”, Kralja Tomislava 118 u Našicama, najkasnije do 10:00 sati te da svoj dolazak najave na e-mail: [email protected], do nedjelje 22. studenog do 20:00 sati”, stoji u MORH-ovoj najavi.

No iz Ureda predsjednika najavljuju drukčije:



“Sudjelovanje medija na svečanom ispraćaju u vojarni „132. brigade HV“ u Našicama nije predviđeno. Javnost ćemo informirati o održanom događanju priopćenjem i fotografijama”, napomenuli su.

Riječ je o svečanom ispraćaju 36. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo, koje će se održati u vojarni “132. brigade Hrvatske vojske” u Našicama.

U područje operacije upućuje se 130 pripadnika Hrvatske vojske.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI