NAJLJEPŠI NA SVIJETU, A SESTRA MU ŽIVI U HRVATSKOJ Pogledajte tko je on!

Screenshot/Twitter

Znate li kako izgleda najljepši pas na svijetu? Nakon svjetske izložbe pasa održane u češkom gradu Brnu, najljepši tornjak na svijetu, dvogodišnji Sevdah, vratio se svojoj kući u Bužimu u BiH, objavio je N1 BiH.

U bužimskom naselju Zaradostovo uz Sevdaha živi još 11 pasa, tri mužjaka Toro, Atos, Astor, i ženke Atina, Diva, Buna, Disa, Jana, Nela, Lora i Lara i Rosa.

Vlasnica najljepšeg tornjaka na svijetu Mirsada Burzić je rekla kako su ga “na prvu izložbu vodili kada je imao osam mjeseci”.

“Bio je prvak mladih, prvak BiH i odmah je dokazao da je spreman za takva natjecanja i to nas je ponukalo da ga prijavimo”, istaknula je ponosna vlasnica.

Njezin suprug Husnija Burzić kaže da je osjećaj nakon pobjede neopisiv.



“Vjerovali smo u njega, ali ovo nismo očekivali. Pripreme krenu na lokalnim natjecanjima i onda kad potvrdite da je poseban i da vrijedi, idete dalje. Supruga ga je spremila, okupala, odvezli smo ga u Zagreb i onda su ga i tamo malo uređivali. S njim i sa svim našim psima radimo 24 sata”, rekao je Husnija Burzić.

No, sa Sevdahom bračni par Burzić nije oduvijek. Njegov prvi vlasnik živi u Zagrebu, koji mu je i dao ovo posebno ime. Sevdah ima i sestru Sabur koja s vlasnikom živi u Hrvatskoj, a dva brata Srdo i Suko žive u Livnu u Bosni i Hercegovini.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI