NAJMLAĐA ŽRTVA KORONAVIRUSA IPAK JE BILA TEŠKO BOLESNA: Objašnjeno kako su u javnost dospjele krive informacije!

Foto: Cropix

Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za medije objavio vijest o smrti dosad najmlađe žrtva koronavirusa u Hrvatskoj, oglasili su se i iz Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije, javlja Dnevnik.hr.

“Obavještavamo da je u utorak, 6. travnja 2020. godine preminuo prvi COVID-19 pozitivni pacijent s područja Krapinsko-zagorske županije. Riječ je o pacijentu rođenom 1974. godine s prebivalištem u Pregradi, koji je u teškom općem stanju zaprimljen u Izolacijsku jedinicu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana 28. ožujka 2020. godine u večernjim satima”, rekli su u priopćenju.

“Odmah po dolasku i procjeni stanja, pristupilo se mjerama intenzivnog liječenja, pacijent je stavljen na respirator i stabiliziran, a u ranim jutarnjim satima 29. ožujka  dogovorno je premješten na daljnje liječenje u Kliniku za zarazne bolesti dr. Fran Mihaljević, gdje je liječen do 6. travnja 2020. godine, kada je unatoč svim primijenjenim mjerama preminuo. Važno je za naglasiti da se radilo o pacijentu koji je bio nepokretan uslijed posttraumatske tetraplegije i koji je bolovao od arterijske hipertenzije i adipoziteta”, kazali su u županijskom stožeru.

Inače, na konferenciji Nacionalnog stožera ranije danas rečeno je da muškarac nije ranije imao teže bolesti. U dokumentaciji navodno  nisu bile navedene dijagnoze koje se navode u medijima, a klinika će provjeriti navedene informacije s liječnikom obiteljske medicine, istražiti te izložiti sutra na stožeru i informirati javnost.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI