NAJMLAĐI RUDAR IMAO 31 GODINU: Poginulo osam, a ozlijeđeno dvadeset rudara

EPA/SERTAC KAYAR

U strašnoj nesreći u rudniku ugljena “Soko” kod Sokobanje na jugoistoku Srbije, koja se dogodila u petak ujutro poginulo je osam rudara, a dvadeset ih je ozlijeđeno. Do tragedije je došlo kada se urušio dio jame, objavili su beogradski mediji.

Najmlađi rudar koji je izgubio život u ovoj strašnoj nesreći imao je 31 godinu.

Za Radio-televiziju Srbiju direktor Doma zdravlja Aleksinac Rodoljub Živadinović rekao je kako je “nesreća velika” i potvrdio je brojku poginulih i ozlijeđenih rudara.

“Više okolnih zdravstvenih centara je poslalo sve svoje ekipe koje su mogli, neke ljude prevozimo u bolnicu u Aleksinac. Za sada imamo dovoljno kapaciteta”, naglasio je Živadinović.

U smjeni je bilo 49 rudara, a nekoliko ih je ostalo zarobljeno poslije urušavanja jame.



Direktor Opće bolnice u Aleksincu Goran Vidić istaknuo  je da su angažirane četiri ekipe Doma zdravlja Aleksinac, te liječničke ekipe iz Zaječara i Knjaževca.

U aleksinačkoj bolnici zbrinuto je 18 ozlijeđenih rudara, od kojih 15 s lakšim ozljedama, dvojica s ozljedama lakta, a jedan s prijelomom pet rebara, ali je i on izvan životne opasnosti.

Uzrok nesreće za sada nije poznat, a pojedini beogradski mediji neslužbeno pišu da je urušavanje jame izazvala eksplozija metana, rudničkog plina koji je čest uzročnik nesreća u podzemnim ugljenokopima.

Inače, većina rudara je iz tog grada i njegove okolice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI