NAJMOĆNIJA MLADA HDZ-OVKA! Prate je skandali i žestoke prozivke, a evo čime ona upravlja!

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Da kriteriji opstanka na domaćoj društveno-političkoj sceni, ali i na pozicijama nisu isti za sve potvrđuje primjer mlade nade HDZ-a Iskre Primorac, dame koja bi vjerojatno ostala daleko od očiju javnosti da se zajedno sa suprugom sredinom veljače nije pojavila na naslovnicama svih medija u zemlji, i to zato što se zajedno sa suprugom Markom cijepila preko reda protiv covida-19.

Premda se radi toga našla u neugodnoj poziciji to se nije negativno odrazilo na njenu karijeru pa je slijedom toga odlukom Vlade premijera Plenkovića dobila još jedan mandat na čelu Središnjeg registra osiguranika- REGOS.

Nije tajna da je ministar zdravstva Vili Beroš u vrijeme kada se pisalo o ‘cjepišama preko reda’ najavljivao istrage pa i sankcije za one koji su posegnuli za tom opcijom, međutim, to je tema koju Plenković osobno ne želi potencirati, dok Primorac svoj uspjeh i opstanak može zahvaliti ne samo predsjedniku Vlade. već navodno i prisnosti njene obitelji s ministrom Tomislavom Ćorićem.

Veze s Ćorićem i Kolindom?

 

Naime, njen suprug i supruga Tomislava Ćorića zaposlenici su zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, a navodno su i bliski prijatelji. Plenkoviću tako nije padalo na pamet riješiti se mlade Primorac, pa joj je mandat diskretno produžen premda se mimo svih protoikola i propisa cijepila na Rebru, na kojem je ujedno predsjednica Upravnog vijeća KBC-a te je samim tima nadređena čak i ravnatelju bolnice doktoru Anti Ćorušiću.



Njen suprug Marko Primorac široj javnosti poznat je i kao savjetnik za gospodarstvo bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a upućeni svjedoče kako bračni par Primorac u hijerarhiji vladajuće stranke ‘prilično dobro kotira’.

Bivši šef liječničke komore osudio cijepljenje preko reda

U vrijeme kada se u javnom prostoru polemiziralo o cijepljenjima preko reda, poznati liječnik i bivši šef Hrvatske liječničke komore doktor Trpimir Goluža žestoko se referirao upravo na slučaj Primorčevih.

“Iskra Primorac mlada je ekonomistica, zdravstveno nerizična osoba. HDZ-ova uzdanica koja je već u ranim tridesetim godinama života postala utjecajna državna dužnosnica. Osim što je ravnateljica REGOS-a i brine se o našim mirovinama, stekla je toliko povjerenje Vlade RH da ju je Vlada imenovala i glavnom upraviteljicom KBC-a Zagreb, najveće državne zdravstvene ustanove. I u jednoj i u drugoj fotelji Primorčeva upravlja milijardama kuna. U REGOS-ovoj našim privatnim, a u KBC-ovoj državnim milijardama. Kako doživljava i obnaša svoju poziciju moći, gospođa Primorac pokazala je 22. 1. 2021. godine, kada je svjesno, protivno odlukama i preporukama Stožera, zlorabeći svoju poziciju moći, prekoredno cijepljena protiv Covida–19, i to u ustanovi kojom upravlja. Isti dan isto je omogućila i svom suprugu. Tako su Primorčevi postali uvjerljivo najmlađi nezdravstveni bračni par u državi koji je cijepljen protiv Covida-19”, objašnjavao je Goluža.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI