NAJVEĆI BERNARDIĆEV GAF U DOBA KORONAKRIZE: Je li moguće da je ovo predložio?

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Vili Beroš i njegov stožer odlično obavljaju svoj posao, dojam je to kojega se može steći u javnom prostoru, s koronakrizom dobro se nosi i premijer Andrej Plenković pa na iznenađenje mnogih čak i ministar policije Davor Božinović korektno obavlja svoj posao.

No, kako se s krizom nosi prvi čovjek oporbe Davor Bernardić koji sniva san o tome da postane premijer? Svojedobno, kada se hrvatska javnost bavila krizom u Agrokoru šef oporbe fotografirao se s hrvatskim poljoprivrednim proizvodima da bi ukazao na potrebu za kupnjom domaćih proizvoda. Možda bi to bila razumljiva i hvale vrijedna akcija da njegov glavni rival premijer Andrej Plenković baš u to doba dok se Bero hvalio selfijioma nije bio spominjan u iznimno neugodnom kontekstu zbog stotina milijuna kuna kojima su plaćane konzultanske usluge u restrukturiranju Agrokora osobama od premijerova povjerenja. Situacija je to u kojoj bi svaki iole trezven lider oporbe poentirao okrećući vodu na svoj mlin, no s Berom to nije bio slučaj, štoviše tu po Plenkovića kriznu situaciju baš je Plenković okrenuo u svoju korist objašnjavajući naciji da se on bavi riješavanjem ozbiljne krize dok se Bernardić naslikava s kiselim kupusom.

Današnji Bernardić više nije onaj isti Bero s kiselim kupusom, riješio je krizu u svojoj stranci, stabilizirao SDP-ov rejting, daleko od očiju javnosti formira svoju buduću vladu zanesen pobjedom Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima, no u dob a koronakrize od čovjeka koji ima namjeru biti premijer nismo čuli previše, a osim toga čak i onaj dio SDP-ovih prijedloga koji se čine korektnima Bernardić nije dobro iskomunicirao pa samim time ti prijedlozi niti su shvaćeni ozbiljno, niti su imali pretjeranog odjeka u javnom prostoru.

Bernardić je na nedavnoj konferenciji za tisak pozvao na hitno djelovanje, upozoravajući da će posljedice krize biti dramatične, SDP je predložio zanimljiv paket mjera, možda čak i kvalitetniji od onog prvog HDZ-ovog, ali umjesto da se profilira u ozbiljnog političara koji komunicira taj kvalitetan sadržaj Bero se ko za vraga uhvatio jeftinog populizma inzistirajući na tome da zastupnici i dužnosnici odu tri mjeseca na minimalac. To nije nužno loša ideja, no novac koji bi se time uštedio je kikiriki u usporedbi s razmjerima krize s kojom smo suočeni, a takav kikiriki u doba krize serviran od lidera oporbe naprosto nije primjeren.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI