NAJVEĆI GUBICI DO SADA: U ruskom zrakoplovnom napadu poginulo 87 osoba, njih 150 pronađeno je oko Harkiva

Foto:REUTERS/Alexander Ermochenko/Guliver

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u ponedjeljak je kazao kako je rusko zrakoplovstvo izvršilo najsmrtonosniji napad na ukrajinsku vojsku do sada. Prošlog utorka u napadu na Desnu poginulo je 87 osoba, dok je na području Harkiva pronađeno više od 150 tijela.

“Danas smo završili radove u Desni. U Desni pod ruševinama bilo je 87 žrtava. 87 leševa”, izjavio je Zelenskij u obraćanju na sastanku svjetskih poslovnih lidera u Davosu, a uključio se putem video linka. Nije rekao jesu li žrtve u Desni vojne ili civilne, a u blizini se nalazi vojarna i baza za obuku.

Glasnogovornik ruske vojske na dan napada kazao je kako su visokoprecizne rakete dugog dometa pogodile ukrajinske pričuvne snage u centru za obuku u blizini Desne, u sjevernoj ukrajinskoj oblasti Černjihiv te na još jednom mjestu.

Reuters nije mogao odmah provjeriti navode ukrajinskog predsjednika.

U harkivskoj oblasti na 98 lokacija pod ruševinama pronađeno je 150 tijela, navodi španjolska novinska agencija EFE.



“Nažalost, ispod ruševina smo pronašli više od 150 tijela, a tijekom operacije naše su jedinice spasile više od 250 osoba”, rekao je zamjenik šefa državne službe za hitne slučajeva u Harkivu Anatolij Torjanik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI