NAKON HERCEGOVCA ZAGREB PREUZIMA BOSANAC! Bosanski mediji zbog toga likuju: Njihovi ljudi upravljaju cijelom regijom

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

”Nakon što je skoro dva desetljeća glavnim gradom Hrvatske upravljao Hercegovac Milan Bandić, čini se da je došlo vrijeme da na njegovo mjesto dođe i jedan Bosanac”, konstatiraju na radiosarajevo.ba aludirajući na Tomislava Tomaševića iz platforme Možemo koji ima ozbiljne šanse za pobjedu u drugom krugu lokalnih izbora, u kojima se protiv Miroslava Škore bori za poziciju gradonačelnika Zagreba.

Kao što je poznato Tomašević je rođen u Zagrebu, jedan dio djetinjstva proveo je u Zapruđu iz kojeg s obitelji seli u Zaprešić. S 20 godina vraća se u Zagreb gdje je žvio po raznim kvartovima, no susjedi iz BiH podsjetili su na porijeklo njegove obitelji konstatirajući da su ‘najpoznatiji političari regije porijeklom iz BiH’. Obitelj Tomislava Tomaševića porijeklo vuče iz Bosanske Posavine.

“Ova zemlja je i u prošlosti dala toliko aktualnih lidera, ali i bitnih osoba u povijesti država regije, da se s pravom može reći kako je Bosna i Hercegovina, rasadnik balkanskih lidera. Netko maliciozan bi primijetio da su najgori ostali ovdje!”, šale se na BiH medijima pa utvrđuju kako Tomašvić ima višedesetljetni staž aktivista i diplomu Cambrigea, ali i bosansko porijeklo. Njegov otac Smiljan rođen je u selu Vidovice pored Orašja, a u tom mjestu danas živi okjo 1600 osoba. Kraj je ovo koji je poznat kao mjesto koje je dalo veliki broj katoličkih svećenika i časnih sestara, a među njima je i Tomislavom stric, monsinjor Ivo Tomašević, glavni tajnik Biskupske konferencije BiH i jedna od značajnijih ličnosti Katoličke crkve u BiH. Monsinjor Tomašević urednik je Katoličke tiskovne konferencije BiH, a za Radio Vatikan na hrvatskom jeziku priprema vijesti iz Crkve u BiH. Njegov otac Smiljan ima i sestru Mariju te dva pokojna brat Miroslava i Miju, a monsinjor Tomašević za Radiosarajevo potvrdio je da je Tomislav njegov nećak i da je to sin njegovog najstarijeg brata Smiljana.

“Moj brat Smiljan često kaže da Tomislav i ja imamo sličnu narav u smislu da smo uvjereni kako možemo nešto promijeniti u ovom svijetu da bude bolji i da u njemu bude više pravde i dobra, posebno za one slabije. Naravno, Tomislav i ja imamo sličnosti, ali i razlika, što je sasvim normalno. S Tomislavom sam razgovarao i o politici, a najčešće je to bilo upravo ovdje u Sarajevu kamo je povremeno dolazio na razne susrete. Uvijek je to bio smiren i ugodan prijateljski i rodbinski razgovor.

Uvjeren sam da Tomislav ima potrebne ljudske kvalitete i intelektualne sposobnosti za razne poslove, pa tako i za odgovorne službe do kojih se dolazi kroz angažman u politici, odnosno na izborima. Molim za njega da uvijek bude na strani dobra i pravde”, kazao je monsinjor Ivo Tomašević u intervjuu za Jutarnji list prije par tjedana.



Podsjetimo, Smiljan Tomašević hrvatski je branitelj i bivši član HSP AS dok je danas angažiran u Domovinskom pokretu te je i jedan od dvaju vijećnika te stranke u zaprešićkom Gradskom vijeću. “Kod nas je dolazilo do toliko zapaljivih situacija da danima ne razgovaramo. To je strast, emocije, neke stvari koje on kaže mene bi pogodile, neke koja ja kažem pogodile bi njega… On ima svoje stavove, ja svoje u tim žustrim raspravama, a sličnih smo karaktera. Rekli bi neke svari zbog kojih bi požalili. Kako zbog toga danima ne bismo razgovarali, odlučili smo izbjegavati te teme”, kazao je Tomislav Tomašević svojedobno govoreći o odnosu sa svojim ocem s kojim se politički teško usuglašava.

”Nakon nogometaša, rukometaša, košarkaša i drugih sportaša, umjetnika, znanstvenika, političara…, došao, evo, red da Bosna podari Hrvatskoj i gradonačelnika glavnog grada”, poručuju iz BiH medija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI