NAKON JUŽINE, KIŠA U CIJELOJ ZEMLJI: Oprez u vožnji, moguće zadržavanje veće količine vode na kolniku

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Kraj radnog tjedna dočekali smo s pogoršanjem vremena. Kiša pada u većem dijelu zemlje, a kolnici su mjestimice mokri i skliski pa Hrvatski auto-klub (HAK) upozorava vozače na oprez jer je mjestimice moguće zadržavanje veće količine vode na kolniku. .

Kiša će padati tijekom cijelog petka, a na moru su lokalno moguće nevere.

Iz HAK-a javljaju kako probleme stvara i jak vjetar, a jugo puše duž obale Jadrana pa je u prekidu katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka i brodska linija Ilovik-Mali Lošinj.

Prema večeri će vjetar južnog smjera okretati na sjeverni. U subotu će bura puhati duž obale, a podno Velebita bit će olujni udari.

Za subotu prije podne predviđa se još kiše i pljuskova, a na jugu Jadrana moguća je kiša i tijekom cijelog dana.



Ipak, vrijeme će se razvedriti u nedjelju, a na kopnu raste vjerojatnost za jutarnju maglu i slabi mraz. Jutarnje temperature će se sniziti, a na Jadranu će osjećaju hladnoću dodatno pridonijeti bura.

Iz HAK-a ističu kako se na autocesti A1 zbog prometne nesreće između čvorova Otočac i čvora Perušić u smjeru Dubrovnika vozi uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat.

U petak od 9 do 13 sati bit će prekinut promet državnom cestom DC70 Omiš-Naklice-Gata-čvor Blato na Cetini od tvornice Galeb do skretanja za Zakučac, zbog radova.

U petak i subotu, 23. listopada, od 7 do 19 sati povodom održavanja test vožnji tvorničke momčadi “ŠKODA Motorsport” (WRC-Croatia Rally) bit će zatvorena Sljemenska cesta od kamenoloma u Gornjoj Bistri do rotora kod restorana Jezero.

Na graničnom prijelazu Tovarnik/Šid teretna vozila na ulaz i na izlaz čekaju dva sata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI