NAKON MAMIĆEVIH ŽESTOKIH OPTUŽBI OGLASIO SE I MALENICA: Teške i ozbiljne optužbe na račun sudaca, ministar im uputio poziv

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zdravko Mamić bivši čelnik Dinama, pravomoćno je jučer odlukom Vrhovnog suda osuđen na 6 i pol godina zatvora. Danas se obratio javnosti iz Mostara te je za uzimanje mita teško optužio predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu, potom trojicu sudaca osječkog Županijskog suda, jednog suca Visokog prekršajnog suda, a prozvao je i predsjednika osječkog Županijskog suda.

O svemu ovome oglasio se i ministar pravosuđa i uprave  Ivan Malenica. Ističe da je riječ o krajnje ozbiljnim i teškim optužbama.

“Riječ je o teškim i ozbiljnim optužbama na račun niz sudaca ovdje u RH. Ja očekujem i njihovo očitovanje, ali i reakcije nadležnih tijela da utvrde jesu li te optužbe koje su danas iznesene utemeljene i da sukladno tome pokrenu određene procesude. Jesu ozbiljne optužbe, ali vjerujem da će DORH i USKOK reagirati u ovoj situaciji”, kazao je ministar Malenica.

Vjeruje li u te optužbe, Malenica je odgovorio: “Meni je teško vjerovati to u ovom trenutku, međutim tu su nadležna tijela koja trebaju ispitati te optužbe i postupiti temeljem propisa. Svi suci su položili prisegu za časno i pošteno obavljanje sudačke dužnosti, zato očekujem od nadležnih tijela, ne samo od DORH-a nego i od Državnog sudbenog vijeća, da reagiraju”, kazao je ministar Malenica.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI